WIGGEN NY TOPPSJEF I ORKLA: - Han var den rette kandidaten

Analytiker jubler for ansettelsen av Orklas nye toppsjef.

Publisert:

- Det er det riktige valget. Han var åpenbart den riktige kandidaten.

Det sier analytiker Per Haagensen i Fondsfinans til E24.

Onsdag morgen varslet Orkla at Bjørn Wiggen er utpekt til å lede industrikonsernet videre.
- Han har erfaring fra ryddeprosesser tidligere, i forbindelse med salg av drikkevaredivisjon til Carlsberg, i forbindelse med salget av Orkla Media og salg av energidivisjonen i Elkem. Wiggen er den personen som har hatt den bredeste eksponeringen i Orkla

OSE

ORK

, sier Haagensen.

Haagensen har også lagt merke til budskapet i onsdagens pressemelding fra Orkla, hvor Wiggen opplyser at Orkla fortsatt vil være et diversifisert porteføljeselskap, og at han ser gode vekstmuligheter i Orkla Brands og Sapa, men at de vil arbeide med redusere eksponeringen mot solenergi over tid.

- Nedsalget innenfor solenergi er en prosess som nok vil ta litt tid, og det vil nok gå en periode på 1 til 2 år, sier Haagensen.
Les også E24s intervju med Orklas nye konsernsjef Bjørn Wiggen:

- Han kan dette godt
Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie er også positiv til at Bjørn Wiggen nå tar over roret i Orkla.

- I all hovedsak er Bjørn Wiggen en dyktig herremann med bred kjennskap til alle virksomheter i Orkla, med erfaring fra Orkla Brands, Orkla Media ,Elkem Material og Sapa. Han kan dette godt, så dette tror jeg var et fornuftig valg.

-Hva blir den nye toppsjefens viktigste oppgave fremover?

- Det blir å fortsette arbeidet med å legge klare linjer om å fokusere på kjernevirksomheten. Det er at arbeid som pågår. Orkla er ikke i noen krise og har gjort det formidabelt gjennom finanskrisen. Kort sagt må de greie å kjøre to spor; drifte optimalt og rendyrke virksomheten.

Når det gjelder arbeidet med å redusere eksponeringen innen solenergi tror Rasch-Olsen at dette er en prosess som vil ta over 1 år.Les flere nyheter på E24

Publisert:
Gå til e24.no