Pen aksjeoppgang i USA

Det står kanskje ikke så ille til med den amerikanske økonomien likevel.

Publisert:,

Den brede S&P 500-indeksen steg til sitt høyeste nivå på fire måneder etter god hjelp fra fersk statistikk som tyder på at resesjonen i USA ikke blir av den langvarige og dype sorten.

Rett før klokken 21.00 norsk tid - en time før handelen stenger - er S&P-500-indeksen opp med 0,3 prosent, mens Dow Jones-indeksen stiger med 0,6 prosent. Teknologitunge Nasdaq har falt tilbake etter en god start og er i minus med 0,2 prosent.

Følg verdens aksjemarkeder på Børs24

Indikert oppgang

Utviklingen i de såkalte ledende indikatorene i april ga markedet et løft fra starten. Indikatorene signaliserer hvordan den amerikanske øknomien utvikler seg de neste tre til seks månedene, og siden indeksen steg med 0,1 prosent, mens det var ventet flat utvikling, tolket flere det som et tegn på at USA kommer seg raskt ut av den øknomiske nedturen.

- Investorene ser forbi den pågående nedturen og ser heller mot en periode med bedre økonomi, som kan komme i andre halvår, sier investeringssjef Timothy Ghriskey i Solaris Capital Management til Bloomberg.

Ikke alle er enige at det ser bedre ut i USA.

- Markedet ser ut til å trosse tyngdekraften. Det stiger på lavt volum og uten noen positive nyheter, sier markedsstrateg Marc Pado i Cantor Fitzgerald til Market Watch.

Oppgraderer Amazon

Av aksjene som gjør det bra er Alcoa som stiger med over 2 prosent og Boeing som stiger med mer enn 3 prosent.

Energiaksjene gjør det generelt sterkt. Chevron stiger med nær 2 prosent, og ExxonMobil stiger med 1,5 prosent. En oljepris som holder seg rundt 127 dollar per fat gjør det til en sterk dag for oljeprodusentene.

Nettbutikken Amazon.com suser opp med nær 9 prosent etter at Goldman Sachs har oppgradert anbefalingen på aksjen.

Microsoft akter å prøve seg på Yahoo igjen, uten at det skaper noe begeistring i aksjemarkedet. Microsoft-aksjen faller med nær 2 prosent, mens Yahoo er så vidt i minus.

Flere nyheter på E24.