Tar oppgjør med Askeladden i oss

Stein Erik Hagen synes vi trenger nye helter og angriper Askeladden i oss.

Publisert:

- Jeg skjønner godt at det norske folk synes det er flott at gevinster fra Lotto og tipping er skattefritt, men jeg synes det forteller en del om et samfunn at Lotto-millionærer er blant de fremste heltene, sier Hagen.

Han er mer kjent for å kjempe for bedre skattevilkår for næringslivet, enn å angripe de som slipper skatt. Men han synes vi lever litt mye i en eventyrverden.

Million-glede

- Når noen har jobbet og slitt og gjennom ærlig arbeid greid å tjene noen millioner, gir det på ingen måte samme positive reaksjoner som å få en skattefri million. Hvis noen greier å tjene penger, er det faktisk litt mystisk i Norge, sier Hagen.

Han vet at det han sier kan bli tatt ille opp:

Selv sitter han på milliarder av kroner og at det kan fremstå som om han ikke unner vanlige folk million-glede.

- Jeg synes bare det er latterlig at lotto-inntekter, som man overhodet ikke trenger å jobbe for, er skattefrie, mens ordinært arbeid skattelegges.

Folkesjelen

Han akter ikke å ta initiativ til en endret praksis, fordi det er en del av en norsk kultur det kan være vanskelig å gjøre noe med; Askeladden-kulturen.

- Det er en del av folkesjelen vår. Espen Askeladd er helten som stikker av med prinsessen og halve kongeriket. Brødrene hans jobber og sliter og får ingenting, mens han bare roter rundt i asken og får alt.

Publisert: