Putin og Hollande vil angripe oljetransport i IS-områder

Russland og Frankrike er enige om å samkjøre og trappe opp luftangrepene mot kjøretøy som transporterer olje i IS-kontrollerte områder i Syria.

KAMP MOT IS: Frankrikes president Francois Hollande tar hånden til sin russiske kollega Vladimir Putin etter en felles pressekonferanse i Moskva. Hollande vil ha en sterk koalisjon mot IS.

Stephane De Sakutin
  • NTB
Publisert: Publisert:

Både Russlands president Vladimir Putin og hans franske motpart François Hollande understreket behovet for flere angrep mot oljetransporten, som dermed vil ramme en viktig inntektskilde for IS, da Hollande besøkte Moskva torsdag.

På en felles pressekonferanse mellom de to utnyttet Putin muligheten til å gjenta sine anklager mot Tyrkia for å lukke øynene for til IS' oljesmugling. Putin sa at det er «teoretisk mulig» at Ankara ikke er klar over oljeforsyningene som kommer inn på dets territorium fra IS-kontrollerte områder i Syria, men la til at det er vanskelig å forestille seg.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har sagt at Tyrkia tar forholdsregler ved grensa til Syria for å stoppe oljesmugling, og benekter antydninger om at myndighetene selv kjøper olje av ekstremistgruppen.

– Tyrkia kjøper olje og gass kun fra kjente kilder, sier Erdogan.

Les også

Ban ber USA og Russland samarbeide mot terror

Les også

– Sanksjonene mot Russland forlenges med et halvår

Les også

Avis: Stormakter vil erklære krig mot IS

Publisert:

Flere artikler

  1. Putin: IS-olje transporteres til Tyrkia

  2. Russland: – Erdogan deltar i oljehandel med IS

  3. Russland: – Erdogan deltar i oljehandel med IS

  4. Annonsørinnhold

  5. Kan tape 9 mrd. dollar etter nedskyting av russisk fly

  6. Erdogan vil ha gassledning fra Russland bygd