Gates ut av Norske Skog

Verdens tredje rikeste mann har hatt en kort gjesteopptreden som storaksjonær i Norske Skog.

Publisert:

Bill and Melinda Gates Foundation fikk en kort gjesteopptreden som storaksjonær i Norske Skog

OSE

NSG

.

I forrige uke dukket den gigantiske stiftelsen opp på listen over de største aksjonærene i det kriserammede skogkonsernet.

Les også: Bill Gates inn i Norske Skog

Stiftelsen stod sist mandag oppført med 1.494.800 Norske Skog-aksjer, noe som gjorde den til selskapets 23. største aksjonær med en eierandel 0,79 prosent, ifølge aksjonærlister VPS-selskapet Manamind.

Ute igjen

Mandag i denne uken er Gates-stiftelsen ute av listen på Manaminds ukentlige oppdatering.

Det at stiftelsen er ute av aksjonærlistene er ikke noe sikkert tegn på at sitftelsen har solgt seg ut av Norske Skog. Utenlandske institusjonelle investorer eier som regel sine aksjer gjennom forvalterkonti i storbankene, eller gjennom avanserte derivatkonstruksjoner.

I forbindelse med generalforsamlinger må de imidlertid stå frem som aksjonærer på normal måte for å kunne avgi stemmer på generalforsamling.

Investor relation-kontakt Jarle Langfjæran i Norske Skog opplyser i en e-post til E24 at Gates-stiftelsen til vanlig har sine aksjer registrert under nomineebanken State Street.

"I forbindelse med generalforsamling ble aksjene flyttet ut av State Street og over på eget navn, med reversering umiddelbart etterpå," skriver Langfjæran.

Stemte

Norske Skog avholdt sin generalforsamling torsdag i forrige uke. Og der var Gates-stiftelsen representert.

"Det var avgitt fullmakt for stiftelsens aksjer slik at de var representert på vår generalforsamling," skriver Langfjæran.

Han har ikke anledning til å opplyse om hvordan stiftelsen stemte.

Les også: Opprørerne tapte kampen om Norske Skog

På generalforsamlingen led det amerikanske investeringsfondet Third Avenue Asset Management nederlag i sit forsøk på å få til en ytterligere svekkelse av skogeierforeningenes makt i Norske Skogs bedriftsforsamling.

Derimot klarte de å svekke skogeiermakten i den viktige valgkomiteen og gjennomført en vedtekstendring.

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om