FØR BØRSÅPNING: Spår innhenting på børsene

Nettmegler tror på oppgang på Oslo Børs.

De europeiske børsene ventes onsdag å hente inn gårsdagens brutale fall.
Publisert:

- Vi tror Oslo Børs åpner opp i dag, skriver Netfonds i sin morgenrapport.

Deres "fair value"-estimat for hovedindeksen er 402,7, opp 0,69 prosent.

- Etter gårsdagens heftige fall har flere investorer tatt sjansen på å kjøpe "billige" aksjer i Asia i natt. Det er nærliggende å tro at det blir lignende kjøpsinteresse i Europa i dag, i alle fall i åpningsminuttene, skriver analytikerne.

De bemerker likevel at aksjene nødvendigvis ikke er "billige" bare fordi de nettopp har falt kraftig.

Comeback etter Korea-skyting

Stemningen i aksjemarkedene bar tungt preg av den tilspissede konflikten på den koreanske halvøy tirsdag.

Onsdag ligger det an til at børsene vil hente inn deler av gårsdagens fall.

Finansielle bookmakere antyder at de store europeiske markedene skal åpne med en forholdsvis betydelig oppgang, melder Reuters.

Dax-indeksen i Tyskland og Cac 40-indeksen i Frankrike spås opp henholdsvis 0,5 og 06 prosent, mens FTSE 100-indeksen i England spås opp 0,8 prosent.

Følg aksjemarkedet med E24 Børs

Oppgang i Asia

Nikkei-indeksen i Japan faller 0,6 prosent, mens det er oppgang på de kinesiske markedene på slutten den asiatiske børsdagen.

- Markedet ser ut til å hente seg inn igjen etterå ha overreagert litt på den spente situasjonen i går. I morgen bør vi være tilbake med fokus på de fundamentale forholdene, og da vil gjeldsproblematikken i Europa være i fokus, sier forvalter Matt Riordan i Paradise Investment i Sydney til nyhetsbyrået Bloomberg.

Les mer: Asia henter seg inn

Kraftige fall i går
I USA var det en svak børsdag.

Etter å ha falt kraftig fra start, beveget Dow Jones-indeksen seg sidelengs gjennom dagen og endte til slutt ned 1,25 prosent til 11.038 poeng. S&P 500-indeksen og Nasdaq-indeksen falt henholdsvis 1,4 og 1,5 prosent.

Les også: Bare ett lyspunkt på Dow Jones-indeksen

I Oslo måtte investorene i tillegg til krigsfaren i Korea og gjeldsproblemene i Irland forholde seg til at oljeprisen falt med 1,4 prosent gjennom dagen. Det resulterte i at Oslo Børs endte dagen ned med 2,32 prosent til 399,99 poeng.

Les mer: Oslo Børs på bunn i Europa

Flere nyheter hos E24

Publisert: