Bankene følger DNB med dyrere boliglån

Stadig flere banker følger DNB og setter opp utlånsrenta.

FÅR FØLGE: Fredag varslet konsernsjef Rune Bjerke i DNB renteøkning. Nå følger de andre bankene etter.

Krister Sørbø
  • NTB
Publisert: Publisert:

Storbanken DNB var først ute med å melde om renteøkning på inntil 0, 3 prosentpoeng før helgen, og mandag fulgte Sparebank 1 SR-Bank opp med samme renteøkning.

Les også: DNB skylder på regel som ikke er innført

Tirsdag ble det klart at også Nordea, Sparebank 1 SMN i Midt-Norge og SpareBank 1 Nord-Norge følger etter. De oppgir samme grunn som de øvrige bankene, nemlig ønsket om å styrke egenkapitalen ytterligere etter at myndighetene har varslet skjerpede rammevilkår.

Nordea varsler at rentene for vanlig boliglån settes opp med inntil 0,3 prosentpoeng og rentene på Boliglån UNG med 0,2 prosentpoeng. Renteøkningen skjer med virkning fra 14. mars for nye boliglån, og fra 25. april for eksisterende boliglån.

Sparebank 1 SMN i Trondheim varsler at økningen for lån til privatkunder vil gjelde fra begynnelsen av mai for eksisterende kunder og fra 20. mars for nye. Banken varsler også renteendringer for bedriftskunder i løpet av april.

SpareBank 1 Nord-Norge melder at de setter opp renten med 0,3 prosent for boliglånskunder med flytende rente. Endringene vil for nye lån gjelde fra 12. mars og for eksisterende boliglån fra slutten av april.

Forbrukerrådet er svært skeptisk til bankenes renteendringer og mener at bankene kan bruke av sine store overskudd til å innfri kravet om økt egenkapital istedenfor å la kundene betale.

Les også

Bankene varsler renteøkning trass i superoverskuddDNB setter opp lånerenten

Publisert:

Flere artikler

  1. Sparebanker setter opp boliglånsrenten

  2. De siste storbankene ut: Flere storbanker setter opp renten

  3. Sparebank 1 SR-Bank setter opp boliglånsrenten

  4. Annonsørinnhold

  5. DNB og Nordea kaster seg inn i rentekrigen

  6. Disse bankene har økt boliglånsrenten