Høyre-velgere går til Frp

Det er små endringer på VGs meningsmåling søndag, men bakgrunnstallene viser at styrkeforholdene på borgerlig side er i ferd med å endre seg.

STJELER STEMMER: Velgerne veksler mellom de potensielle regjeringspartnerne Frp og Høyre.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Høyre faller 0,1 prosentpoeng til 28,2 prosent sammenlignet med lørdagens måling. Arbeiderpartiet er fortsatt landets største parti, men faller 0,6 prosentpoeng til 29,3 på, ifølge VG-målingen.

Fremskrittspartiet går tilbake 0,1 til 14,4, KrF faller 0,2 til 5,5 mens Venstre rykker fram 0,5 til 5,5. Miljøpartiet De Grønne styrker seg med 0,3 prosentpoeng og ender på 3,9 prosent, og snuser dermed på sperregrensen. Gruppen Andre partier går fram 0,1 til 1,2 mens oppslutningen for de øvrige partiene er uendret: Rødt får 1,6, SV 4,4 og Sp 6,0 prosent.

Bakgrunnstallene for VGs daglige målinger viser at velgerovergangen fra Høyre til Frp har økt jevnt den siste uka, og er nå den høyeste så langt i valgkampen.

– Vi er et samarbeidsparti, men vi er opptatt av å få fram forskjellene mellom partiene. Tallene tyder på at vi har lykkes med det, sier Frp-leder Siv Jensen.

Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Høyre og Frp manglet ti mandater på å få flertall sammen på Stortinget. Men ettersom både KrF og Venstre får ti mandater hver, kan det bli borgerlig samarbeidsregjering selv om et av sentrumspartiene skulle trekke seg.

Les også: Dødt løp mellom Jens og Erna på ny måling

Les også: Frp: Ikke sikkert det er lurt å skru igjen krana

Les også: - Skrekkscenario med Frp utenfor regjering

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Ap får 42,4 prosents oppslutning på ny måling

  2. Knallsterk måling for Senterpartiet

  3. Historisk svakt for Ap – så vidt over 20-tallet i ny meningsmåling

  4. Kraftig tilbakegang for Høyre på ny måling

  5. Knapt borgerlig flertall på lørdagens TV 2-måling