Knapt borgerlig flertall på lørdagens TV 2-måling

Den borgerlige siden får knappest mulig flertall i den siste meningsmålingen før valget som TV 2 har fått gjennomført.

AVGA SIN STEMME: Ap-leder Jonas Gahr Støre avgir sin stemme på Svendstuen skole søndag. Ifølge TV2s måling i helgen vil han være ett mandat unna statsministerkontoret.

Foto: Terje Pedersen NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

To døgn før valglokalene stenger, viser den siste målingen Kantar TNS har laget for TV 2 at det er knappest mulig flertall for de fire borgerlige partiene.

I målingen er Venstre igjen over sperregrensen på 4 prosent. Partiet går fram med 0,8 prosentpoeng til 4,6 prosent og sikrer dermed flertall for de borgerlige partiene. Kristelig Folkeparti er også over sperregrensen med 4,4 prosent (+ 0,1).

Høyre går fram 0,4 prosentpoeng til 23,8 prosent, mens Fremskrittspartiet går som den eneste borgerlige partiet noe tilbake med 0,6 prosentpoeng og ender med en oppslutning på 14,6 prosent.

Hvis disse tallene skulle vært resultatet ved mandagens valg vil de borgerlige partiene få et knappest mulig flertall med 85 mandater, mot opposisjonens 84.

I målingen hvor hele 2.998 personer er spurt, går Arbeiderpartiet tilbake 0,5 prosentpoeng til 28,1 prosent. De Grønne, som i likhet med Venstre er blitt utpekt som mulige vippeparti for utfallet av hele valget, faller under sperregrensen med 0,1 prosentpoeng til 3,9 prosent. Rødt får 3,1 prosent, en tilbakegang på – 0,1.

Senterpartiet går også tilbake 0,3 til 10,2 prosent på målingen, mens SV er det eneste partiet i den rødgrønne blokken som øker med 0,1 til 5,6 prosent. Andre partier og lister får en tilslutning på 1,7 prosent.

Les også

Vått valgvær over nesten hele landet

Les også

– Norge har ingen gründervennlige partier

Les også

Slik vil partiene gjøre det lettere for gründere i Norge

Publisert:

Flere artikler

  1. Over 2,5 år uten flertall: Dette må til for ny Erna-regjering

  2. Historisk svakt for Ap – så vidt over 20-tallet i ny meningsmåling

  3. Støre erkjenner nederlaget – statsminister Solberg fortsetter

  4. Ny bunn for de borgerlige på måling

  5. Måling: Støre kan bli avhengig av MDG-støtte