ANALYSESJEF: Spår IT-comeback på Oslo Børs

Analysesjef har mest tro på IT-aksjer for kortsiktig gevinst.

OLJESERVICE: Analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities poengterer at oljeservice-aksjene var de store vinnerne på børsen forrige uke, med oppgang på mellom 8 og 16 prosent.
Publisert:

Etter en opptur på to uker tror flere eksperter E24 har snakket med at det kan være vanskelig å gjøre kortsiktig gevinst.

Les også: Tror børsoppturen er over på kort sikt

- Oslo Børs vil gå mer eller mindre sidelengs de neste to månedene. S&P 500 på Wall Street har aldri steget så mye på så kort tid i en resesjon før. Nå trenger økonomien litt tid på å komme etter børsene, sier analysesjef Stig Myrseth i meglerhuset Orion Securities.

Han har mest tro på IT-bransjen.

- IT-selskapene har levert gode resultater for andre kvartal, både i USA og her hjemme.

- Jeg tror det kan være duket for et IT-comeback. Vi vurderer å oppjustere kursmålet på flere norske IT-selskaper, sier Myrseth.

Les også:

USA-drevet opptur

Oppturen på Oslo Børs har vært smurt av gode resultater fra Wall Street.

- Så langt har 268 av de 497 selskapene som inngår i S&P 500 presentert resultater for andre kvartal. Driftsresultatet til disse ligger gjennomsnittlig 10,6 prosent over analytikernes forventninger, sier meglersjef Thomas Lande i RS Platou Markets til E24.

- Det er primært finansbransjen, med Goldman Sachs i spissen, som har overrasket positivt. Hvis vi tar ut finansbransjen fra regnestykket så ser det ikke like bra ut.

- Det har vært et globalt børsrally, mye drevet av amerikanske resultater, sier analysesjef Stig Myrseth i meglerhuset Orion Securities.

Blandet på Oslo Børs

På Oslo Børs har resultatsesongen vært litt mer blandet.

Lande er enig med Myrseth i at det vil være vanskelig å hente kortsiktig gevinst akkurat nå.

- Børsen har gått veldig kraftig i to uker, så jeg tror vi kommer til å ligge mellom 270 og 300 på hovedindeksen en liten stund.

- Mange venter på fredagens BNP-tall fra USA. De vil være viktige for utviklingen videre, sier Lande.

Det er på forhånd ventet et fall i det amerikanske brutto nasjonalproduktet (BNP) på 1,5 prosent.

Effektive kostnadskutt

Orion Securities har samlet statistikk over de 145 selskapene de dekker. 23 av disse selskapene har så langt rapportert resultater for andre kvartal.

- Så langt ligger vi tre prosent over våre egne estimater, sier analysesjef Stig Myrseth.

Han forklarer de gode kvartalstallene på Wall Street med at amerikanske selskaper har hatt veldig kraftige kostnadskutt.

- Vanligvis så går produktiviteten ned raskere enn man klarer å kutte folk. Denne gangen har derimot produktivitet per hode økt i amerikanske bedrifter.

Les flere økonominyheter fra E24 her

Publisert: