Innovasjon Norge etter lekket notat: – Ingen planer om ny nedbemanning

Dagsavisen skrev torsdag at lønnsveksten i Innovasjon Norge har skapt bekymringer om nye nedbemanninger i selskapet. Det avvises nå fra øverste hold.

AVVISER KUTT: Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth sier at lønnsveksten i selskapet ikke vil føre til ny nedbemanning.

Staff
  • Andreas Fosse
Publisert:,

– Først og fremst, det er ingen planer om ny nedbemanning som følge av endringer i lederlønninger i selskapet. Dette vil aldri være et argument for nye kutt. Det er heller ikke lønnsgalopp som har preget Innovasjon Norge i omstillingsåret 2015, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, i en pressemelding.

Dagsavisen viste torsdag til et internt notat som viser at det på bare ett år er blitt 39 flere som tjener over 800.000. Antall ansatte med millionlønn har økt fra 27 til 38.

«Utviklingen virker også for stor til å kunne forklares med kompetansedreining, og kan virke oppsiktsvekkende i en statlig bedrift», står det i notatet avisen har fått innsyn i.

Lønnsveksten kommer samtidig som selskapet er i en omstillingsfase og fikk kuttet bevilgningen over statsbudsjettet med 107 millioner kroner i 2015. Konsekvensen av det blir en reduksjon på 60–70 årsverk, skrev toppsjef Anita Krohn Traaseth i sin blogg i vår.

Omstillingsprosess

I notatet gis det også uttrykk for bekymring for at det blir nødvendig med en ny nedbemanningsrunde dersom ikke bevilgningene eller lønnspolitikken endres, men det avvises nå altså fra Krohn Traaseth selv nå.

– Vi går gjennom en omfattende omstillingsprosess hvor vi både kutter og investerer for fremtiden. Vi har også måttet gjøre nødvendige investeringer i nye ledere og ny kompetanse for å i det hele tatt være i stand til å lede og gjennomføre omstillingen vi står i, skriver Krohn Traaseth i pressemeldingen.

E24 ba torsdag morgen om et intervju med Krohn Traaseth, men ble bedt om å sende spørsmål på e-post. Spørsmålene på e-post ble ikke besvart, men E24 ble i stedet henvist til pressemeldingen.

Dagsavisen skriver at 136 personer tjener 800.000 kroner eller mer, 59 tjener 900.000 kroner eller mer og 38 personer har millionlønninger.

Les også

- Venner meg aldri til nedbemanninger

– Ikke lønnsledende

Innovasjon Norge skriver i pressemeldingen at de ikke skal være lønnsledende på ledersiden «sammenlignet med relevante kompetanseselskap». De skriver at nye lønnsprinsipper, som skal være på plass i 2016, kan danne grunnlag for justeringer både opp og ned i nivå på lønninger.

– Foreløpig har vi i praksis økte lønninger på grunn av nye rekrutteringer, skriver Krohn Traaseth.

Innovasjon Norge skriver at lønnsoppgjøret i 2015 resulterte i 2,4 prosents økning for ledere og 2,8 prosent for øvrige ansatte.

Les også

Høye lønninger kan gi nedbemanning i Innovasjon Norge

Les også

– I 2014 fikk vi en «wake up call»

Les også

Næringsministeren: Slik skal Norge takle omstillingen

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Høye lønninger kan gi nedbemanning i Innovasjon Norge

  2. Innovasjon Norge-Traaseth:
    – Innforstått med at bloggerrollen vil skape reaksjoner

  3. Vil ha slutt på «drittpakker»

  4. Annonsørinnhold

  5. Aftenposten: Traaseth fikk skriftlig advarsel med 13 forbedringspunkter i 2016

  6. Arnstad om Innovasjon Norge-uenigheten: – Slike debatter bør ikke tas i media