Støre og oljefondssjefen snakket om Stoltenberg som sentralbanksjef

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til TV 2 at han flere ganger har diskutert Jens Stoltenbergs kandidatur som ny sjef for Norges Bank.

Nato leder Jens Stoltenberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre før minnemarkeringen ti år etter terrorangrepet 22. juli 2011.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Støre har erklært at han vil være inhabil i vurderingen av Stoltenberg, men sier til TV 2 at han blant annet snakket om Stoltenbergs kandidatur med oljefondssjef Nicolai Tangen i en middag hjemme hos Knut Brundtland.

–Jeg sa da ifra at hvis Arbeiderpartiet vant valget og vi kom i regjeringsposisjon ville jeg i så fall være inhabil om Stoltenberg skulle være aktuell. Deretter ble det ikke snakket mer om, skriver Støre til TV 2.

Brundtland holdt i januar i fjor også en annen middag der Tangen og Stoltenberg deltok, og stillingen som sentralbanksjef ble drøftet.

Ti dager etter at Støre tiltrådte som statsminister, tok Stoltenberg kontakt med ham.

– Stoltenberg informerte meg 24. oktober om at han kunne være interessert i stillingen som ny sentralbanksjef. Jeg svarte at det er et tema vi i så fall ikke kan snakke om siden jeg som statsminister vil være inhabil. Siden har vi ikke snakket om eller hatt kontakt om temaet, skriver Støre til TV 2.

I tillegg sier Støre at han har hatt samtaler med Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik og Senterparti-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum om saksbehandling og ansvarsfordeling hvis Stoltenberg skulle være en aktuell kandidat

Les også

Stoltenberg har ringt sentralbanksjefen fire ganger siden august

Les også

KrF støtter Stoltenberg i Norges Bank: – Svært dyktig økonom

Publisert:
Gå til e24.no