Schibsted falt på børsen etter resultatsmell

Flere selskap falt på børsen etter resultatfremleggelse.

Publisert:

Oslo Børs åpnet flatt torsdag, men ved stenging endte Hovedindeksen opp 1,11 prosent.

Resultatsesongen fortsetter, og flere selskaper falt på børsen etter fremleggelse av tall for tredje kvartal:

  • Orkla endte ned 8,02 prosent
  • Schibsted endte ned 1,91 prosent
  • TGS endte ned 1,3 prosent
  • XXL var ned 4,5 prosent ved børsåpning, men snudde i løpet av dagen, og endte opp 4,55 prosent.

Sammen med Orkla er Equinor (opp 3,32 prosent), Aker BP (opp 4,49 prosent) og Hydro (opp 2,21 prosent) de mest omsatte aksjene på børsen onsdag.

Les på E24+

Det er vinteren som avgjør for Norwegian-aksjen

Orkla varsler endringer

Dagligvaregiganten Orklas resultater for tredje kvartal viser at inntektene øker. Samtidig varsler selskapet høyere priser. Orkla annonserte samtidig at de gjør store endringer i konsernstrukturen og at selskapet skal omdannes til å bli et ledende industrielt investeringsselskap med 12 porteføljeselskaper.

Orklas driftsinntekter kom på 14,75 milliarder kroner i tredje kvartal. Det var en økning på 12 prosent mot samme periode i fjor.

Orkla var et av de mest omsatte aksjene på børsen torsdag

Resultatsmell for Schibsted

Sportsutstyrskjeden XXL får et resultat etter skatt på 42 millioner kroner. Det er et fall fra 70 millioner i tredje kvartal i fjor.

Fallet er «drevet av en plutselig og historisk lav forbrukertillit og redusert etterspørsel etter sportsutstyr generelt», skriver XXL i kvartalsrapporten. Og selskapet er «ikke fornøyd med resultatet».

Mediekonsernet Schibsted gikk på en resultatsmell i tredje kvartal, men gjorde det likevel bedre enn ventet. Schibsted hadde et justert brutto driftsresultat (ebitda) på 655 millioner kroner i tredje kvartal, viser ferske tall fra det internasjonale mediekonsernet.

Det er ned 15 prosent fra samme tid i fjor, da selskapet hadde en ebitda på 769 millioner kroner.

Oppgang for Norwegian

I går la flyselskapet Norwegian frem sin kvartalsrapport. Resultatet var på 910 millioner kroner før skatt, noe som var en kraftig forbedring fra året før.

Norwegian-aksjen steg på børsen onsdag, og endte opp 9,37 prosent. Torsdag stiger aksjen med 3,7 prosent.

Nordea Markets oppgraderer Norwegian-aksjen fra salg til hold, med et fair value-estimat på 8,5 kroner per aksje.

– Vi fortsetter å tro at Norwegian og flyindustrien vil gjøre oppleve noen tøffe vintermåneder på grunn av svakere etterspørsel, høye drivstoffpriser og en sterk dollar, men det er likevel flere positive utviklinger å merke seg etter Norwegians rapport for tredje kvartal, skriver Nordea Markets ifølge TDN.

E24 er et heleid datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte journalister i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjespareprogram.

Publisert:
Gå til e24.no