Fagforbundets leder ber regjeringen gjeninnføre arveavgiften

Fagforbundets leder Mette Nord sier regjeringen bør hente tilbake arveavgiften. Hun vil også at et foreslått kutt i dagpengene skal skrotes.

Fagforbundsleder Mette Nord ber regjeringen gjeninnføre arveavgiften og skrote et foreslått kutt i dagpengene.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Regjeringen bør gjeninnføre arveavgiften. Selv om det ikke fører til de største inntektene til statskassen, så vil det redusere forskjellene, sier Nord til VG.

Arveavgiften ble fjernet av Solberg-regjeringen i 2014. Tidligere i år har både Fellesforbundets leder Jørn Eggum og Oslo-ordfører Raymond Johansen (Ap) foreslått det samme, men de ble begge blankt avvist av både Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

I sitt forslag til statsbudsjett har regjeringen redusert opptjeningsperioden for dagpenger fra tre til ett år. Det gir en innsparing på 200 millioner kroner. Både SV; regjeringens foretrukne budsjettpartner, og Rødt har reagert kraftig på kuttet.

Nord sier til VG at hun «regner med at dagpengesaken er et arbeidsuhell».

– Det rammer mange kvinner i deltid og dem som er midlertidig ansatt, og det vil bare føre den gruppen over på sosialhjelpsbudsjettet. Det er ingen god løsning, og et av kuttene som er mest alvorlig, sier forbundslederen.

Publisert: