Høyre vil fjerne all eiendomsskatt på boliger i Oslo

Få dager før valget foreslår Oslo Høyre å fjerne all eiendomsskatt på boliger i hovedstaden. Effektivisering skal dekke tapet, ifølge partiet.

VIL FJERNE EIENDOMSSKATT: Statsminister Erna Solberg sammen med byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg.

Foto: Terje Pedersen NTB scanpix
Publisert:

Oslo Høyres forslag går lenger enn det regjeringen har satt som mål, som er at maksimal eiendomsskatt skal ned fra 5 til 4 promille, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er dyrt nok å bo i Oslo. Skatten gjør boligene dyrere. Den rammer tilfeldig – naboer med identiske boliger har i mange tilfeller fått svært ulik skatt. Eiendomsskatten er dessuten usosial, den må betales uten at det tas hensyn til inntektsnivået, sier Høyres byrådslederkandidat i Oslo Eirik Lae Solberg til avisen.

Oslo Høyre foreslår full fjerning av eiendomsskatten fra 2020. I partiprogrammet har de tidligere lovet at eiendomsskatten på bolig skal fjernes «i løpet av kommende bystyreperiode».

Inntektstapet vil være på 600 millioner kroner. Lae Solberg mener det er mulig å dekke over tapet ved å kutte ut noen mindre viktige oppgaver og å effektivisere driften med noen promille. Han forsikrer om at tapet ikke skal gå utover skole og eldreomsorg.

Les også

Senterpartiet tredje største parti på Vestland-måling

Les også

Norge forbereder seg på Brexit: Frykter kø og kaos

Les også

Fornebubanen kan gjøre bompengeforliket dyrere enn beregnet