Bryggeriene om utvidet alkoholsalg: – Mindre stress

Den nye regjeringen vil at nordmenn skal kunne handle alkohol til klokken 21, men bryggeriene forventer ikke at vi kjøper mer av den grunn. 

MER FRIHET: Bryggeri- og drikkevareforeningen mener utvidet alkoholsalg gjør det enklere for folk å planlegge innkjøp.
Publisert: Publisert:

Høyre, Frp og Venstre går inn for å utvide alkoholsalget til klokken 21 på hverdager og lørdager.

Den nye regjeringen ønsker også å tillate Vinmonopolets lokale butikker å følge kommunalt fastsatte salgstider for alkohol.

– Nå skal vi først ha dette igjennom i Stortinget. Men dette er en liten liberalisering som gir folk mulighet til å handle polvarer og øl når folk likevel er i butikkene, sier statsminister Erna Solberg til VG.

Knut Arild Hareide sier at KrF ikke vil støtte liberaliseringen.

Les også

Den nye regjeringen: – Vi må løse seks utfordringer

Bryggeriene forventer ikke økt salg

– Vi tror det er en stor fordel for norske forbrukere om salgstidene utvides. De blir mer fleksible og får mindre stress, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen (BROD), til E24.

Nome tror det er god politikk å behandle alkohol mest mulig likt som andre varer, men er derimot skeptisk til at det skal gi noen særling inntektsøkning for bryggeriene.

– Det blir mindre spennende og myteomspunnet, spesielt for yngre ungdom. Men folk får ikke mer penger mellom henda selv om salgstidene utvides, derfor tror jeg ikke det blir merkbart mer salg, sier han.

Ringnes: – Enklere hverdag

BROD har i dag 132 medlemmer. 120 av dem er gårds- og småskalabryggerier, men det er også noen giganter å finne på medlemslisten. Norges største bryggeri, Ringnes, forventer heller ikke økt salg som følge av oppmykningen.

– Skulle dette bli en realitet, forventer vi ikke at dette vil medføre at folk kjøper mer øl, men forhåpentligvis kan det gjøre det litt enklere å planlegge innkjøpene, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes.

– Vi opplever at dette først og fremst er et uttrykk for et ønske om å gjøre hverdagen til folk flest enklere. Og det er jo positivt.

Les også

Regjeringen har lagt fram Jeløya-plattformen

Les også

Venstre sier ja til regjeringsdeltakelse – får ja fra Frp

Les også

Pelsdyrnæringen skal avvikles

Publisert: