KAMPEN OM OLJEKONTRAKTENE: Simen Lieungh: - Tar du sølv er du en taper

Konkurransen om oppdragene i oljesektoren er hard, og vinner du ikke kontrakten er du en taper.

SOLID ORDREINNGANG: Konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions presenterte fredag selskapets førstekvartalstall.

Larsen, Håkon Mosvold
  • Aleksander Nordahl
Publisert:

Oljeservicegiganten Aker Solutions

OSE

AKSO

konkurrerer om kontrakter over hele verden, og hver dag må selskapet kjempe for å holde seg ett skritt foran konkurrentene.

Det holder nemlig ikke å bli en god nummer to i denne bransjen.

- I Olympiske Leker blir du en helt om du tar sølv, i vår bransje blir du en taper. Vi må alltid vinne og det finnes ikke noe godt sølv, sier konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions til E24 ved selskapets presentasjon av førstekvartalstallene.

- En idrettsutøver kan trene 95 prosent og konkurrere 5 prosent, mens vi må konkurrere 95 prosent og trene 5 prosent, siden vi hele tiden må vinne, fortsetter Lieungh.

Følg Aker Solutions på E24 Børs!

Løper ikke etter ordre

I første kvartal endte Aker Solutions opp med å vinne flere slag, og kunne innkassere kontrakter til en samlet verdi på 10,5 milliarder kroner. Det gir en ordrebok på 55,7 milliarder kroner, en drøy milliard høyere enn det analytikerne ventet seg.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi greier å holde dette nivået, men det skal også være riktige ordre. Hvis ordreloggen går ned, så kan det også være at vi ikke har løpt etter alt for å holde volumet oppe. Vi må være selektive og disiplinerte, sier Lieungh.

Konsernsjefen peker så på kampen om Goliat, hvor selskapet tapte milliardkontrakten til fordel for konkurrenten Hyundai Heavy Industries.

- Goliat er et bevis på en disiplinert beslutning. Vi vil ikke ha en slik jobb på de betingelsene, for da vil det gå galt og vi vil skuffe kundene og ikke minst aksjonærene, mener Lieungh.

Tenker langsiktig

- Vi vil vinne de rette ordrene, og da blir ordreboken slik den blir. Vi jobber med kunder langsiktige virksomheter og da er det viktig å vise at vi er til å stole på, sier Lieungh.

- Det viktigste er marginen, og ikke å løpe etter volumet, påpeker kommunikasjonssjef Geir Arne Drangeid i Aker Solutions til E24.

I første kvartal var det særlig subsea-avdelingen som bidro sterkt på ordresiden med en ordreinngang på 4,5 milliarder kroner. Samtidig skuffet samme avdeling på resultatsiden i første kvartal, noe som er helt normalt ifølge Lieungh.

- Det går i sykluser dette siden vi ikke styrer beslutningene. Vi legger inn anbud og så må vi vente og se, og kanskje utsettes beslutningene flere ganger. Så kommer beslutningen om at vi har vunnet og så kommer inntektene etterpå, sier Lieungh.

Fredag formiddag stiger Aker Solutions 2,6 prosent på Oslo Børs, etter å innledet dagen med et fall på en drøy prosent.

Les også:

Til forsiden

Publisert:

Flere artikler

  1. Nekter for at tapte milliardkontrakter førte til avgang

  2. I år stiger inntektene endelig igjen

  3. – Det største gjennombruddet de siste fem-seks årene

  4. Annonsørinnhold

  5. – Vi tror på det norske markedet

  6. Inntektsfall i milliardklassen