Susann sprudler igjen

MYSEN (VG) Susann Goksør Bjerkrheim (28) sprudler av overskudd og spilleglede. Åtte måneder etter korsbåndskaden kan landslagsstjernen endelig trene med ball.

  • Christine Jensen
Publisert:

I helgen tok både Nordstrand og landslaget en velfortjent håndballferie. Men ikke Susann. Hun kan nesten ikke få trent nok.

- Susann er så spillekåt nå at hun skulle ønske vi ikke tok sommerferie. Hun må nesten holdes litt tilbake! ler Nordstrand-trener Trygve Nielsen.

Nylig tilbrakte publikumsyndlingen en helg på ektemannen Svein Eriks hjemsted Mysen. Det var håndballskole, og 100 viltre håndballspirer skulle instrueres.

- Men hva med egne barn, da? ­

Susann smiler lurt.

- Nei. Vi har nok med niese og nevø, vi.

Var i toppform

Da skaden oppsto var Susann i toppform. Bedre enn noen gang, mente mange. Håndball-VM nærmet seg. Deretter skulle hun spille E-cup med Nordstrand. Men så, i serieoppgjøret mot Tertnes, ble korsbåndet revet tvert av. Susann gråt.

- Det var aldri snakk om å avslutte karrieren med en skade. Der og da var jeg selvfølgelig deppa og frustrert, men bare noen dager etter operasjonen var jeg i trening igjen, sier Susann.

Hun hadde det ikke godt da landslagsvenninnen Janne Tuven røk korsbåndet under treningssamlingen på Lanzarote nylig.

- Jeg vet hva Janne går gjennom. Men hun har vært gjennom opptreningsperioder før, så dette takler hun fint, sier Susann.

Rykk og napp

Men hun er ikke sen med å innrømme at det har gått i rykk og napp med hennes egen rehabilitering. Å skynde seg langsomt er slett ikke så enkelt når man er frustrert og utålmodig etter å komme tilbake.

Men maksimal trening har gitt sterk muskulatur rundt det nye og friske korsbåndet. Kondisjonen er på topp. Bevegelsesmønsteret er det foreløpig så som så med. Men seriestarten i september skal hun ha med seg. Og garantert VM på hjemmebane i vinter. For ikke å snakke om Sydney-OL neste år.

- Det ser slik ut, ja, sier en sprudlende Susann.

Og landslaget vil ha henne tilbake som joker og samlingspunkt.

Eget firma

- Mange mente at jeg tok for mye ansvar for prestasjonene til de andre jentene på laget, og glemte mine egne. Før jeg ble skadet prøvde vi ut en løsning med meg som kaptein og Kjersti som en slags dirigent. Det fungerte veldig bra, sier håndballdronningen.

- Hva med proffplanene i Tyskland?

- Jeg har et år igjen av treårskontrakten med Nordstrand. Hva som skjer etter det, vet jeg ærlig talt ikke.

Siden i april i år har hun vært deleier i et firma som driver med salgs- og lederutvikling. Planen om å gjøre TV-karriere er definitivt lagt på is.

- Nå skal jeg bare spille håndball!

Publisert:

Flere artikler

  1. Fjørtoft fryktet kan skulle bli blind

  2. EM-glipp for Tore P.

  3. Skadeskutt Ronaldo

  4. Zlatan: - Ikke peiling på RBK-forsvaret

  5. Betalt innhold

    – Et friskt pust i en bransje med nesten utelukkende mannlige toppledere