Occupy-demonstranter tilbake i New Yorks gater

Tre politimenn ble skadd og flere er arrestert etter nye sammenstøt mellom demonstranter fra Occupy Wall Street-bevegelsen og politiet i New York lørdag.

TILBAKE: Occupy Wall Street-bevegelsen er tilbake i New York. Her fra en av gruppens demonstrasjoner i november i fjor.
Publisert: Publisert:

– Dette er vår våroffensiv. Folk tror Occupy-bevegelsen har forsvunnet, men det er viktig at de nå ser at vi er tilbake, sa Michael Premo, selvhevdet talsmann for gruppa.

Hundrevis

Mer enn 200 demonstranter tilknyttet bevegelsen samlet seg i Zuccotti-parken lørdag, i anledning at det er et halvt år siden bevegelsen oppsto. Teatergrupper viste sine kunster og gatemusikanter bød opp til allsang.

LES OGSÅ: «Occupy Lunch» satt i gang av meglere

Noen demonstranter startet så en marsj gjennom New Yorks finansdistrikt, hvor de ropte «bankfolk er gangstere» og bannet mot politiet. Et titall personer ble arrestert, hevder personene bak demonstrasjonen.

Sammenstøt

Politiet bekrefter at 15 personer ble arrestert tidlig på dagen. Vitner sier de så flere bli lagt i håndjern og ført ut av parken senere også, men politiet har ikke gitt et endelig tall på arrestasjoner.

LES OGSÅ: Dommer: Wall Street-demonstranter får ikke slå leir

Tre politibetjenter ble skadet i opptøyene som fulgte demonstrasjonen, sier politiet. De vil ikke gi noen detaljer om skadene.

– Kommer mer

Organisatorene lovet at lørdagens demonstrasjon kun er den første i en rekke nye protester mot hva de kaller økonomisk urettferdighet.

Bevegelsen har spredd seg fra USA til flere land og fått mye oppmerksomhet, spesielt for sine gjentatte sammenstøt med politi, men også fordi flere kjente akademikere har støttet deres budskap. Kritikere er likevel skeptiske, og mener bevegelsen fortsatt mangler en tydelig retning og ledelse.

LES OGSÅ:

Publisert: