Arbeidsledigheten faller videre

Antallet helt ledige utgjør nå 3,7 prosent. Normaliseringen fortsetter.

FÆRRE LEDIGE: Det var ved utgangen av september 16.900 færre helt ledige enn i august, viser tall fra Nav.
Publisert:

Nav melder at 105.300 personer var registrert som helt arbeidsledige ved utgangen av september, noe som utgjør 3,7 prosent av arbeidsstyrken. Det er ned fra 4,3 prosent i august.

Det var ved utgangen av september 16.900 færre helt ledige enn i august.

– Arbeidsledigheten fortsetter å gå nedover også i september, og nok en gang skyldes det i hovedsak en nedgang i antallet permitterte. Denne måneden går arbeidsledigheten ned i alle fylker og for de aller fleste yrkesgruppene, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Totalt var det ved utgangen av september registrert 197.00 personer som enten var helt eller delvis arbeidsledige, eller arbeidsøkere på tiltak hos Nav. Det utgjør syv prosent av arbeidsstyrken, noe som er 18.500 færre enn ved utgangen av august.

Handelsbanken påpeker i en oppdatering på Twitter at ledigheten falt videre i september. Tallene kom inn som ventet av både dem og Norges Bank.

DNB Markets skriver at forbedringen i arbeidsmarkedet fortsetter. Meglerhuset påpeker at det nå «bare» er 25.600 permitterte ansatte blant de helt ledige.

Ledigheten steg dramatisk fra og med mars i år og fortsatte å stige i flere måneder.
Les på E24+

Nye SSB-tall: De aller rikeste betaler den laveste skatten

Les på E24+

Norges Bank nærmer seg beslutning om digitale penger. Dette vet vi om prosessen så langt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om