Bruker nær én milliard på navnebytte: – Starter du med kalkulatoren, vil du aldri realisere dette

Med ett tonn jordbær tar Stordalen-familien farvel med Choice. Nå vil hotellkongen gjøre noe han hevder ingen tidligere har gjort i reiselivsbransjen.

Petter Stordalen under markeringen av at Nordic Choice Hotels bytter navn til Strawberry. Der sa han at Strawberry skal bli hotellbransjens svar på FN.
Publisert: Publisert:

Petter Stordalens Nordic Choice Hotels skifter navn til Strawberry. Navnebyttet er inspirert av hotellkongens første jobb som jordbærselger.

Mandag ble navnebyttet markert på Jernbanetorget i Oslo, med taler og utdeling av til sammen ett tonn jordbær.

– Vi skal gjøre noe som ingen i reiselivsbransjen har gjort. Vi skal knytte sammen alt fra Ving til Hurtigruten, til restaurantene, hotellene og spaene, sier Petter Stordalen til E24, som har eierandeler i begge de to nevnte reiseselskapene.

– Du må sette mål som fjell, høye og synlige, sier Stordalen.

– Hvorfor?

– Det er så enkelt som at verden endrer seg og vi må endre oss i takt med den. Pandemien ga oss en mulighet, vi fikk sjansen til å begynne med blanke ark og fargestifter til. Vi skal gi svar på de ønskene gjestene nå har, sier Stordalen og forklarer at de har inngått samarbeid med alt fra Live Nation til Nobels Fredssenter.

Les på E24+

Fristende farlige turistaksjer

Stordalen forklarer at målet er komplette pakkeløsninger, hvor Strawberry kan tilby for eksempel reise, hotell, restaurantbesøk og konserter i ett.

Nøyaktig når det vil skje, kan han ikke si.

– Vi vil dit raskt og reisen starter i dag.

Petter Stordalen sammen med datteren Emilie Stordalen på Jernbanetorget i Oslo mandag.

Hotellene skifter ikke navn nå

Petter Stordalens datter Emilie Stordalen var også til stede under lanseringen på Jernbanetorget mandag morgen.

Hun er midlertidig markedssjef for Nordic Choice Hotels, og har jobbet parallelt med prosessen rundt navnebyttet i rundt fem år.

Stordalen forteller at det er flere grunner til at navnebyttet skjer akkurat nå.

– Gjennom pandemien fant vi ut at vi ville fornye oss, og nå er timingen riktig. Så er det også fordi vi hadde en Master Franchiseavtale med Choice Hotel International som gikk ut i 2023, og som nordisk aktør ønsket vi å gå videre med vårt eget brand og merkevare.

Foreløpig vil ikke hotellene skifte navn, av strategiske grunner, forklarer hun.

– Vi rebrander morselskapet, med lojalitetsklubben, bookingweb og app, så gjør vi flere endringer etter hvert, sier Stordalen, som lover overraskelser.

Den norske instrumentaltrioen Blåsemafian underholdte de fremmøtte under Strawberrys lansering på Jernbanetorget denne tidlige mandagsmorgenen.
Les også

Her er Stordalens nye plan

Prislapp på nær én milliard

Pappa Stordalen sier prislappen for nylanseringen vil ligge på rundt 200 millioner kroner i året, i fire-fem år fremover. Altså nærmere én milliard kroner.

– Om du begynner prosjekter som dette og det første du starter med er kalkulatoren, da kommer du aldri til å realisere dette. Om alt handler om å ta resultatmarginen din fra 8 til 12 prosent, så motiveres ingen av det, sier Stordalen.

Rundt 200 personer har så langt vært involvert i arbeidet med nylanseringen. Visjonen hans er at Strawberry skal ta et større samfunnsansvar.

– Vi kan ikke overlate til politikerne alene å løse mange av utfordringene som handler om utenforskap og alle de som strever med å få seg jobb. De tingene vil vi jobbe mer med i en verden som stadig polariseres.

Han kaller det en ny og mer moderne form for bærekraftig kapitalisme, og oppfordrer alle selskaper til å ta del i den.

Barna Henrik Stordalen (f.v.), Jakob Stordalen og Emilie Stordalen var også tilstede under lanseringen. Jakob avslørte at han ikke kan spise jordbær fordi han har kryssallergi.

Lover nye ting de neste fem årene

Han sier at folk fortsatt vil ha fordelene sine gjennom Choice, og i tillegg signerer Strawberry i disse dager en ny alliansekontrakt med hotellkjeden Preferred Hotels, slik at kundene kan bruke poenger på kryss og tvers.

Stordalen har globale ambisjoner, og forklarer de slik:

– Vårt marked er Norden, og det skal det fortsette med i all overskuelig fremtid. Men i Ving ligger det enorme muligheter, vi eier allerede eiendommer og hoteller på Ving-destinasjonene. Og det skal vi fortsette med, sier han og forklarer at flere tilbud i utlandet vil komme etter hvert.

– Det eneste jeg kan love er at det kommer nye ting fra Strawberry de neste fem årene.

Publisert: