25 millioner til kampen mot arbeidslivskriminalitet

Regjeringen setter av 25 millioner kroner til flere sentre i kampen mot arbeidslivskriminalitet.

TAR OPP KAMPEN: Hårek Elvenes (H) varsler at regjeringen intensiver kampen mot arbeidslivsintensitet. Her fra Høyres Landsmøte tidligere i år.
Publisert: Publisert:

– Mafialignende virksomhet skal ikke få ødelegge norsk arbeidsliv. Vi intensiverer kampen mot arbeidslivskriminalitet, sier justiskomitémedlem Hårek Elvenes (H) til NTB.

Stortingsrepresentanten understreker at et ryddig arbeidsliv er et viktig mål for regjeringen som i fjor la fram en strategi mot arbeidslivskriminalitet.

– Samarbeidet mellom de offentlige tilsyns- og kontrollmyndighetene er styrket og gjort mer systematisk. Det er blant annet opprettet egne samlokaliserte enheter mot arbeidslivskriminalitet i Bergen, Stavanger, Oslo, Kristiansand og Trondheim, sier Elevenes.

Les også

Norge avanserer på listen: Dette er verdens «mest konkurransedyktige» land

25 millioner til to nye sentre

I statsbudsjettet for neste år er det bevilget 25 millioner kroner til to nye sentre. Politiet, skatteetaten, Arbeidstilsynet, Nav Kontroll og andre offentlige aktører, blant dem Kemneren og Tolletaten, inngår i samarbeidet.

– Jeg er fornøyd med at vi gjennom budsjettforliket fikk styrket innsatsen mot svart arbeid og den svarte økonomien. Det er den beste vaksinen mot sosial dumping og lyssky virksomhet, sier finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF).

Les også

Laveste selskapsskatt på 12 år

Les også

Kommunale kjøp for 869 mill. kan ha gitt ekstra boligprispress

Les også

Den nye oljeministeren om de store energispørsmålene

Publisert: