Seks av ti unge sparer i BSU

I en ny undersøkelse svarer seks av ti under 34 år at de sparer og får skattefradrag med BSU-ordningen, én mer enn i fjor.

Johansen, Erik
  • NTB
Publisert:

Boligsparing for ungdom (BSU) gir høy rente og et netto skattefradrag på inntil 4.000 kroner i året, hvis man setter inn maksbeløpet.

En undersøkelse TNS Gallup har gjort i samarbeid med Finansnæringens Fellesorganisasjon, viser at antallet BSU-sparere har gått opp med 10 prosentpoeng fra i fjor. Seks av ti under aldersgrensa på 34 år har nå BSU-konto, skriver Stavanger Aftenblad.

Tidligere i år la Statistisk sentralbyrå fram tall som viste at unge nordmenn spyttet inn 2,5 milliarder kroner på BSU-kontoene sine i 2009 – en rekordhøy vekst på 17,4 prosent fra året før.

I fjor ble satsene økt til 20.000 kroner i året og 150.000 kroner totalt. Både Høyre, KrF og Venstre ønsker nå å øke både maksbeløpet og skattefradraget for BSU-ordningen.

– Boligsparing for ungdom kan godt få økte rammer. Denne spareformen gjør det mulig for vanlig ungdom å planlegge for sin egen bolig, sier Finanstilsynets direktør, Bjørn Skogstad Aamo.

Publisert:

Flere artikler

  1. Du kan få inntil ti prosent rente første år: Sett inn BSU-penger før nyttår

  2. Norsk ungdom har 24 milliarder på BSU-konto

  3. Færre og færre setter penger på BSU-konto

  4. REGJERINGSTOPP OM BSU: - Som å kurere forkjølelse med konjakk

  5. Finn beste BSU!