Norges Bank hever kronen

Den norske sentralbanken hever kronen.

Publisert: Publisert:

Den norske kronen stiger i verdi mot andre valutaer etter det ble klart at Norges Bank holder styringsrenten uendret. Kronen styrket seg 3 øre mot euro like i etterkant av renteavgjørelsen.

Sentralbanksjef Svein Gjedrem holder seg til renteprognosen som ble lagt frem etter rentemøtet i juni. I henhold til den vil Norges Bank heve renten tidligst i desember.

- Her hjemme er prisveksten lav, og noe under målet på 2,5 prosent som Norges Bank sikter mot. Aktiviteten øker i norsk økonomi, men det er fortsatt en del ledig kapasitet. Rentene i andre land er lave. Samlet tilsier dette at vi holder renten uendret på 2 prosent, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad i en melding på Norges Banks nettsider.

E24 Børs: Følg kronekursen

Styrker seg mot alle

Trolig som en reaksjon på at Norges Bank ikke svartmaler situasjonen, stiger kronen mot alle referansevalutaene, og fortsetter dermed oppgangen fra den siste tiden.

Én dollar ble sist omsatt for 5,90 kroner, ned 2 øre. Étt pund ble sist omsatt for 9,23 kroner, ned fire øre, mens én sveitsisk franc sist ble omsatt for 5,97 kroner, ned to øre.

Kronen fortsetter dermed den positive trenden, etter å har styrket seg med omtrent 9 øre den siste uken mot euro, og en styrkelse på 30 øre den siste måneden mot dollar.

"Mot euroen har kronen fortsatt å styrke seg, laveste notering i går var 7,8970, det samme nivået som noteres i skrivende stund. Vi venter ingen store bevegelser i forkant av rentebeslutningen fra Norges Bank i dag", skrev Handelsbanken i sin morgenrapport i dag.

Flere saker på E24

Publisert: