- Bunnen er nådd

Nå snur markedet, mener Trym Riksen i DnB NOR Private Banking.

Publisert:

- Det kan ikke slås fast vitenskapelig at bunnen er nær. Men oddsen er mye bedre for at oppgangen vi har sett i aksjemarkedet den seneste tiden ikke bare er "animal spirits" og psykologi, men er basert på fundamentale forhold, sier Trym Riksen til Finansavisen etter at de lengste ledende indikatorene fra USA har steget i tre måneder på rad, ifølge ECRI (Economic Cycle Research Institute).

- Hvis ledende indikatorer bunnet ut i november, er det ikke unaturlig at bunnen i veksttakten i økonomien er i første eller andre kvartal, fortsetter han.

Alle sektorindeksene til ECRI peker oppover nå. Samtidig stiger den ledende indikatoren for boligpriser, som sto sentralt da nedturen begynte.

I september påpekte Risen at alle piler pekte nedover, basert på de samme indikatorene. I november falt hovedindeksen ved Oslo Børs fra 370 til 180 poeng (intradag), skriver Finansavisen.

Trym Riksen er imidlertid ikke helt sikker på at dette er den endelige bunnen. I 1931 var det en kort opptur i veksttaktsyklusen, men det endte likevel med depresjon i 1933.

Følg aksjemarkedet med E24 Børs

Til forsiden

Publisert: