Stort sett optimistiske budsjettforhandlere

De parlamentariske lederne i de to regjeringspartiene og de to støttepartiene var overveiende optimistiske før de gikk løs på budsjettforhandlingene tirsdag kveld.

FORHANDLINGER: De parlamentariske lederne Trond Helleland (f.v.) fra Høyre, Harald Tom Nesvik fra Fremskrittspartiet, Knut Arild Hareide fra KrF og Trine Skei Grande fra Venstre møttes tirsdag kveld til budsjettforhandlinger på Stortinget.

Terje Bendiksby
  • NTB
Publisert:Møtet varte en drøy halvtime, og de fire partiene møtes igjen onsdag i 12-tiden.

Forhandlingene ble flyttet opp på parlamentarisk ledernivå tirsdag kveld etter at representantene for Høyre, Frp, Venstre og KrF i Stortingets finanskomité ikke klarte å bli enige.

– Det er fortsatt avstand i penger. Klima og fattigdom blant barn står øverst på listen vår. Det er store muligheter for enighet, og da handler det om vilje, sa Venstres parlamentariske leder Trine Skei Grande som la fram partiets kompromissliste tirsdag.

KrFs parlamentariske leder Knut Arild Hareide sa at hans parti legger fram sin kravliste onsdag.

– Vi starter ikke på et nullpunkt, men det er viktig med en betydelig bedre fremdrift enn den vi har hatt de siste dagene. Noen regjeringskrise er det ikke, sa han.

– Muligheten for å bli enig er stor, men mange harde tak gjenstår. Det er ikke så lenge igjen før vi må bli enige. Vi legger trykk på nå, sa Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.

Les også:

Venstre frir til Frp med lavere bilavgiftStøre: – Fagbevegelsen svekkesBudsjettforhandlingene opp ett nivåRegjeringen beskyldes for talltriks i forhandlinger

Her kan du lese mer om

  1. Statsbudsjettet
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. KrF og Venstre spisser kravene i budsjettinnspurten

  2. Ny runde med knallhard tautrekking om budsjett

  3. Ingen budsjettgaranti fra KrF

  4. Annonsørinnhold

  5. Slik blir budsjettkampen

  6. Budsjettforhandlingene opp ett nivå