Venstre med sosial satsing i alternativt budsjett

Venstre vil stanse kutt i barnetillegg for uføre, reversere kutt i overgangsstønaden og øke differensieringen av barnehageprisene. Det er de viktigste punktene i partiets budsjettforhandlinger med regjeringen.

2,5 MILLIARDER FOR Å BEKJEMPE FATTIGDOM: Det er det ønsker Venstre å legge på bordet i statsbudsjettet 2015. Venstre-leder Trine Skei Grande Bildet er fra presentasjonen av statsbudsjettet 8. oktober.

Torstein Bøe
  • NTB
Publisert:

Hovedpunktene i de alternative budsjettene som regjeringens støttepartier legger fram vil partiene ta med når forhandlingene om statsbudsjettet starter med Høyre og Frp mandag.

Samme dag legger Venstre fram sitt alternative budsjett, og til Dagsavisen sier partileder Trine Skei Grande at partiets viktigste kampsak i forhandlingene er å fjerne de usosiale kuttene og sette inn tiltak for å bekjempe fattigdom.

– Dette er en regjering med en avtale med to andre partier. I budsjettforslaget virker det likevel som om de tror de er en flertallsregjering. Det irriterer oss, sier Trine Skei Grande.

Les også

Tror regjeringen må redusere kuttet i formuesskatten

Venstre vil legge på bordet 2,5 milliarder kroner for å bekjempe fattigdom i statsbudsjettet for 2015. Ifølge Dagsavisen skal pengene hentes inn ved å øke miljøavgiftene, kutte i skattelettene og omprioritere kraftig i pengebruken.

Lekkasjene fra Krfs alternative budsjett torsdag varsler en tøff kamp mot Frps asylpolitikk.

Men partileder Knut Arild Hareide får sitt pass påskrevet av Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvvari.

– Vi skal ikke ha nye forhandlinger om en avtale vi har gått gjennom både i Nydalen og senere. Dette viser at KrF er et lite tulleparti. Når det blir trøkk på ting de har vært med på i avtalen, så gir de etter, mener Keshvari.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. – Ingen spor av Venstre i statsbudsjettet

  2. Venstre forbereder for neste avgiftskamp

  3. Frp-velgere flykter i protest, tror samarbeidspartiene

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny runde med knallhard tautrekking om budsjett

  6. Venstre og KrF går for budsjettløsning