DnB Nor kliner til

DnB Nor legger frem knallsterke kvartalstall og imponerer på nær sagt alle punkter.

Publisert:

DnB Nor

OSE

DNBNOR

har lagt bak seg et knallsterkt kvartal. Norges største bank tjente 3,9 milliarder kroner før skatt.

Banken slår forventningene til analytikerne på rentenettoen og andre inntekter og har ganske god kontroll på kostnadene selv om de er litt høyere enn det som var ventet. I forkant av tallene var det kostnadsutviklingen det var knyttet mest usikkerhet til.

Kostnadsgraden i andre kvartal endte på lave 49,1 prosent - det er under bankens eget mål på 50 prosent. I den norske delen av virksomheten var kostnadsgraden på 47,8 prosent.

Følg DnB Nor på Børs24

- Sterk utvikling

- Vi opplever en sterk utvikling i alle markeder, både i Norge og internasjonalt. Inntektene øker mer enn kostnadene både hjemme og ute, og nedskrivninger og mislighold ligger fortsatt på et lavt nivå. Etter en periode med fall i marginene ser vi også at presset på marginene nå avtar, sier konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding.

Egenkapitalavkastningen endte på sterke 20,4 prosent.

Banken regner med at de gode tidene holder seg ut 2007 og spår en sterk vekst i utlånene.

Vil ha mer i utlandet

DnB Nor har de seneste to årene trappet opp satsingen i utlandet gjennom oppkjøp i Sverige, Baltikum, og Polen. Det har økt andelen av inntekter fra utlandet fra 10 prosent for ett år siden til 13 prosent nå.

Banken skriver i sin kvartalsrapport at man satser på å øke den andelen "Organisk vekst, mindre oppkjøp i Norden og strukturelle muligheter gjennom DnB Nord vurderes fortløpende", skriver banken. DnB Nord er en bank som er eid i samarbeid med tyske Nord/LB.

DnB Nor føyer seg inn i rekken av gode bankresultater den seneste tiden. I Norge har sparebankene stort sett lagt frem sterke tall og i Sverige har både SEB Handelsbanken og Nordea alle lagt frem resultater bedre enn ventet.

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om