Brexitsamtalene fastlåst

EU og Storbritannia klarte ikke å nå enighet i helgens forhandlinger om brexitavtalen, og situasjonen beskrives som fastlåst.

Publisert: Publisert:

NTB får opplyst fra britisk side at samtalene fortsetter mandag.

I Downing Street beskrives situasjonen som «fastlåst». Storbritannias statsminister Theresa May og EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker snakket sammen på telefon søndag kveld, men har droppet planene om å møtes mandag.

Les også

Dette mener britene om brexit-alternativene

Siste frist

Brexitavtalen skal etter planen opp til ny avstemning i Underhuset tirsdag kveld.

Mandag er derfor i praksis siste frist for å få lagt fram en enighet i tide. EU og Storbritannia har forhandlet om et vedlegg til avtalen for å berolige britiske folkevalgte om avtalens kontroversielle løsninger for irskegrensa.

Uten enighet om et slikt tillegg regnes det som overveiende sannsynlig at avtalen vil bli nedstemt på nytt.

Stopp

Den britiske avisa The Times skriver at konservative parlamentarikere nå ber May om å stoppe den planlagte avstemningen og gå inn for en plan B i stedet. Den alternative planen går ut på å holde en avstemning om hvilke endringer Underhuset krever i avtalen for å kunne godkjenne den.

Tanken er ifølge The Times' kilder at et klart budskap fra Underhuset om hva flertallet er villig til å støtte, vil øke presset på EU i forhandlingene.

Les også

Klokken tikker mot brexit – håper å sikre fisken

Les også

Hunt: EUs skyld hvis brexitforhandlingene mislykkes

Les også

Oljefondet trosser brexit-frykt: Fortsetter å satse i Storbritannia

Publisert: