Telenors problemer i Bangladesh

  • Aleksander Nordahl
Publisert: Publisert:

Inhabile granskere

Det Norske Veritas, som har gransket Telenors underleverandører i Bangladesh, har flere Telenor-topper i selskapet skriver Dagens Næringsliv.

Blant annet sitter Baksaas i et råd i Veritas som utnevner kandidater til styret.

Les mer: Sitter i styret til gransker

I november 2006 fikk bedriften Mizan Hatim Engineering i Bangladesh et godkjenningssertifikat fra Det Norske Veritas for å ha et godt ledelsessystem, skriver Norwatch. Det er den samme bedriften som Telenor har brutt sine forbindelser med på grunn av ledelsens manglende vilje til forbedring.

Les mer: Veritas godkjente Telenors underleverandør i Bangladesh

Telenor sliter

Telenor har den siste uken slått hardt ned på avsløringene i Bangladesh, men for to år siden fikk de en rapport på bordet, som tydelig fortalte at selskapet var på tynn is blant annet når det gjelder oppfølging av leverandørkjeden.

Telenor er i toppen av Dow Jones' verdensindeks for etiske selskaper, men kan nå vente seg å bli kraftig degradert.

Les også: Sluknet etikkstjerne

Redd Barna har også reagert kraftig på tilstanden i Bangladesh. Telenor og Redd Barna hadde et møte tidligere i uken ,og der ble det klart at Redd Barna venter med å fornye avtalen med Telenor.

Først når Telenor har ryddet opp i arbeidsforholdene hos sine underleverandører i Bangladesh og eventuelt andre steder, samt sørget for å innføre rutiner som sikrer at selskapet ikke bryter etiske retningslinjer vil avtalen tre i kraft igjen.

Les mer: Redd Barna tar pause fra Telenor-avtale

Politikerstorm

Staten som er majoritetseier i Telenor har reagert kraftig på forholdene i Bangladesh, og næringsminister Dag Terje Andersen er langt fra fornøyd.

- Vi er absolutt ikke fornøyde med at Telenor havnet i en slik posisjon, men det vi er fornøyde med er at Telenor tar saken på alvor og rydder opp, sa næringsminister Dag Terje Andersen til E24 tidligere i uken.

Les mer: - Vi er absolutt ikke fornøyd

Hos opposisjonen er man i harnisk over at Baksaas fortsatt sitter trygt som leder, og mener han må miste bonusen som følge av dårlig oppfølging av underleverandørene.

Les mer: Baksaas kan miste bonus

Til forsiden

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Telenor

Flere artikler

  1. - Vi er absolutt ikke fornøyd

  2. Nye dødsfall for Telenor

  3. Flaathen: - Flaut for Telenor

  4. Vil kreve ny rapportering

  5. Baksaas kan miste bonus