First House sendte konjakkregning til fylkeskommune

PR-byrået First House, som skal hjelpe Telemark med å skaffe flere arbeidsplasser, har sendt fylkeskommunen regninger på dyre middager og eksklusive drikkevarer.

KONJAKKREGNING: Bjørn Richard Johansen (f.v.), Per Høiby og Johanna Ellefsen Rostad hos First House.
Publisert:

NRK har gjennomgått regningene First House har fått refundert fra Telemark fylkeskommune. Regningene var for alt fra konjakk og chablis fra middager på fasjonable hoteller til softis med strø og Red Bull på bensinstasjon.

En av regningene er fra en middag for ni på Lofoten fiskerestaurant. Blant andre Frp-politikerne Bård Hoksrud og Kåre Fostervold deltok sammen med Bjørn Richard Johansen fra First House. Regningen, som endte på 13.142 kroner, var blant annet for tre flasker riesling og 18 øvrige enheter med alkohol.

– Jeg drakk cola, sier Hoksrud om sin deltakelse.

First House inngikk i 2013 en kontrakt verdt 6 millioner kroner med Telemark fylkeskommune. Gjennom prosjektet «Invest in Telemark» skulle konsulentfirmaet hjelpe fylket med å skaffe nye arbeidsplasser.

First House-sjef Per Høiby sier PR-byrået har beklaget den negative oppmerksomheten saken har fått overfor fylkeskommunen.

– Vi ser at det var uheldig og umusikalsk å fakturere småutgifter som for eksempel mat på vei til møter i et så omfattende prosjekt. Dette burde vi ha fanget opp selv, sier Høiby.

Les også

Jussprofessor mener kontreadmiral er inhabil i ubåt-sak

Les også

Stortingsrepresentant jobber for PR-byrå

Les også

Jagland: – Tildelingen til Liu er bakgrunnen

Publisert: