TORMOD HERMANSENS RÅD TIL TELENOR: - Bør prøve å bli enig med Fridman utenfor retten

Tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen mener Telenor bør strekke seg langt for å komme frem til en enighet med Alfa-gruppen utenfor rettsvesenet.

GODT FORHOLD TIL FRIDMAN: Tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen møtte i sin tid som Telenor-sjef Mikhail Fridman flere ganger. Hermansen husker Fridman som en ung og begavet forretningsmann.
Publisert:

- Man må aldri gi opp i å prøve å finne en direkte løsning. I en tvist av denne typen er det ofte bedre å finne en løsning mellom partene enn å jobbe seg gjennom rettsapparatet, sier Hermansen til E24.

Onsdag bestemte ankedomstolen i Tjumen i Vest-Sibir å utsette behandlingen av Telenors anke i Vimpelcom-saken til 30. september. Avgjørelsen er nok et nederlag for Telenor i kampen om å reddet aksjene i det russiske teleselskapet Vimpelcom.

Opprinnelig skulle Telenors ankesak opp i det russiske rettssystemet 26.mai, men den har blitt utsatt flere ganger.

Årsaken til utsettelsen er at motparten FarImex oppgir at de har behov for å studere nærmere et søksmål Telenor tok ut i New York i fjor.

Overrasket

Syv år etter at Tormod Hermansen takket for seg i Telenor er den tidligere toppsjefen forsiktig med å kommentere saken, men sier likevel til E24 at han er overrasket over hvor langt konflikten med Alfa-gruppen og Mikhail Fridman har utviklet seg.

- Ut fra det som var status den gang, så er jeg litt overrasket. Vi oppfattet Alfa som en god samarbeidspartner, men det har skjedd mye siden den gang som jeg ikke har oversikt over.

Møtte Fridman

I sin periode som Telenor-sjef møtte Hermansen Alfa-gruppen og Fridman personlig flere ganger.

- Han var en ung og meget begavet mann. Han var velutdannet, og på mange måter en person som det var greit å forholde seg til. Jeg hadde bare positive opplevelser med ham.

- Ble det bare møter eller fikk du et personlig forhold?

- Du vet at i Russland så spiser man middager sammen med sine forretningspartnere, men det var primært en forretningsmessig relasjon, sier Hermansen.

- Tror du en middagsinvitasjon til Fridman fra Baksaas kunne bidradd til å løse floken?

- Jeg er helt sikker på at Fridman og Baksaas har den nødvendige personlige kontakten. Det er nok ikke der problemet ligger.

- Er du glad for at det ikke er du som nå har ansvaret for å finne frem til en løsning?

- Ja, jeg er vel glad for at det ikke er jeg som har dette ansvaret. Nå er det andre som styrer Telenor og som har utfordringen.

Ingen kursutslag

Telenor-aksjen

OSE

TEL

ser ikke ut til påvirkes av utsettelsen av ankesaken. Onsdag formiddag er aksjen opp snaue 3 prosent. Det er omtrent det samme som hovedindeksen på Oslo Børs.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:

Her kan du lese mer om