Hydro snur, leverer likevel til Fundo

Hydro ombestemte seg, og kommer likevel til å levere aluminium til den kriserammede felgfabrikken Fundo Wheels i Høyanger.

IKKE TIL KINA: Hydro ekspanderer ikke aluminiumsproduksjonen ytterligere riktig ennå.
  • NTB
Publisert:

Mandag ble det kjent at Fundo er konkurs. Bostyret har en måned til å finne nye eiere. Klarer de ikke det, vil 320 ansatte miste jobben. Det arbeides nå intenst for å finne en løsning for bedriften.

Tirsdag kveld fikk bostyrer Håvard Wiker beskjed om at Hydro

OSE

NHY

ikke vil levere mer aluminium.

– Det er altså Hydro som stopper Fundo, til tross for at vi har skaffet garantier fra Norges største bank. Hvis den avgjørelsen blir opprettholdt, blir det ikke mulig å få videre drift på Fundo, sa Wiker til Bergens Tidendes nettutgave.

Les også:

Hydro pekte på at de har 25 millioner utestående fra de gamle eierne i Fundo. Men etter et par timer senere snudde selskapet, og kunngjorde at de likevel vil forsyne Fundo med aluminium. Beslutningen ble tatt etter at fagforeningen engasjerte seg i saken.

– Vi har gått en ekstra runde, og har bestemt oss for å ta opp igjen levering av aluminium de neste fire ukene mot kontant betaling. Innen den tid må selskapet sannsynliggjøre en plan for videre drift, sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro.

DnB NOR sikrer økonomien til videre drift i den kommende måneden, og banken sørger dessuten for at de ansatte får utbetalt desemberlønnen.

Denne bankgarantien var avgjørende for at leveransene blir gjenopptatt, ifølge Moland.

– Nå får de det pusterommet de har bedt om, sier han, og forsikrer at Fundo igjen vil få leveranser så snart det lar seg gjøre.

Flere nyheter på E24.no

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Norsk Hydro

Flere artikler

  1. - Hydro stopper Fundo

  2. Hydro-fond halvert

  3. Hydro-rival kutter produksjonen

  4. Betalt innhold

    Advokatene som avgjør «døde» butikkers skjebne

  5. Norske bedrifter kan tape på Saab-kollaps