Drøssevis av avlysninger etter smitteråd – Virke frykter konkursras

Konserter, landsmøter, teaterforestillinger og idrettsarrangementer ble avlyst i tur og orden etter at FHI ga råd om det tirsdag. Virke frykter konkursras.

  • NTB
Publisert:

Dersom ikke en kompensasjonsordning for avlysninger av arrangementer kommer på plass, frykter Virke et ras av konkurser i bransjen.

– Hvis vi ønsker å fortsette å ha en konsert- og arrangementsbransje, må vi ha strakstiltak nå, sier leder Rhiannon Hovden Edwards i Virke kultur og opplevelser

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefalte tirsdag kveld å avlyse eller utsette alle arrangementer med over 500 deltagere. Hensikten er å hindre spredning av coronaviruset.

Det er til nå bekreftet 277 coronasmittede i Norge. Sykehusene har opplyst at totalt syv personer er innlagt på forskjellige sykehus rundt om i landet.

Les også

Svalbard forbereder seg på coronautbrudd – bygger opp krisematlager

Drøssevis med avlysninger

Kort tid etter FHI kom med sitt råd, avlyste Den Norske Opera & Ballett tirsdagens planlagte forestilling «Mesteraften x 12», kun en halvtime før den skulle begynne klokken 19.

Også Nationaltheatret og Det Norske Teatret avlyste sine planlagte forestillinger. Like etterpå kom nyheten om at årets Birkebeinerrenn avlyses, skrev NRK.

Journalistkonferansen SKUP skulle egentlig avholdes i Tønsberg i slutten av måneden, men den er nå avlyst. Høyre har utsatt sitt landsmøte, som også skulle gå av stabelen i slutten av måneden.

Den kommende fotballkampen mellom Norge og Serbia 26. mars blir spilt for tomme tribuner.

– Kritisk

Tidligere denne uken ble Bryan Adams' norgeskonserter i Stavanger og Oslo avlyst på grunn av coronafrykt.

Det skal etter planen holdes en rekke andre store utsolgte konserter i Oslo de neste ukene, blant annet Vazelina Bilopphøggers avskjedskonserter i Oslo Spektrum.

Les også

Italia innførte innreiseforbud mens Alessandro og Maurizio var på norgesferie

Virke betegner situasjonen som «kritisk» og mener myndighetene må ta situasjonen på alvor.

– Konsekvensene er alvorlige ikke bare for arrangørene, og underleverandører som lyd- og lysvirksomhetene, men også hele inntektsgrunnlaget til Artist-Norge forsvinner, sier Edwards.

– Viktig å følge råd

Kulturminister Abid Raja (V) påpeker viktigheten av at både arrangører og publikum følger helsemyndighetenes råd.

– Det å bidra til å hindre smitte av coronavirus er et felles, solidarisk ansvar, spesielt med tanke på den delen av befolkningen som er spesielt utsatt for slik smitte, opplyser Raja til NTB.

Han sier videre at Kulturdepartementet har løpende dialog med kulturfeltet. Tirsdag hadde departementet orienteringsmøte med Virke og Spekter.

– Kulturlivet opplever situasjonen som svært krevende. Våre tilskuddsmottagere og mange private, kommersielle aktører rammes hardt når arrangementer må avlyses, sier kulturministeren.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Coronaviruset
  3. Virke

Flere artikler

  1. Kinoselskaper blir tvunget til å kutte i billettsalget

  2. Store selskap dropper julebord: – Unødvendig, sier Nakstad

  3. Flere corona-avbestillinger i konferanse- og eventbransjen: – Håper folk holder hodet kaldt

  4. Underholdningsbransjen: – Vi er provosert

  5. Norges Varemesse avlyser alt ut april