Rekordår for hytter i indre Oslofjord i fjor – nå dropper flere å selge

Sommeren 2019 slo eiendomsmegler Marius Berger prisrekord på to øyer i Oslofjorden. I år kan markedet bli enda hetere.

Hyttemarkedet i indre Oslofjord kan bli enda hetere enn fjoråret i sommer. I mai ble denne hytta på Nakholmen solgt for 700.000 kroner mer enn prisantydning.
Publisert: Publisert:

– Hittil har det vært vanskelig å oppnå gode priser midt inne i hytteklyngen på Nakholmen, sier eiendomsmegler Marius Berger i Eie Eiendomsmegling Vinderen.

Men nå har han akkurat solgt en slik hytte – den ble lagt ut for 3,5 millioner kroner, og ble solgt for 4,2 millioner.

Les på E24+

Døsvig tjente 277 millioner på eiendomssalg

– Det er ganske ekstremt, sier Berger.

I fjor var markedet for fritidseiendommer på øyene og langs kysten i indre Oslofjord brennhett. Berger satte prisrekord på småhytter på Nakholmen da han solgte en 28 kvadratmeter stor hytte til 6,55 millioner kroner. Prisrekorden på Lindøya slo han også, med et salg til 5,7 millioner kroner.

Flere avlyser salg

I år kan markedet bli enda hetere. Tilbudet på hytter i indre Oslofjord har lenge vært langt mindre enn etterspørselen. Nå som de fleste nordmenn må tilbringe ferien i eget land som følge av coronakrisen, blir tilbudet enda mindre.

– Etterspørselen er veldig stor. Jeg la ut en hytte i Bunnefjord nylig, det er overhodet ikke et hett marked til vanlig på grunn av manglende kveldssol. Men allerede første døgn var det 20 interessenter – et formidabelt tall på et døgn, sier Berger.

Les også

Utelivskonsern om tiltakspakken: – Dette er fantastisk bra

Han merker seg at mange som hadde tenkt å selge i år nå har ombestemt seg.

– Jeg gjorde veldig mange befaringer i fjor, som normalt skulle kommet ut på markedet nå. Noen sier nå tvert nei til å selge fordi de skal tilbringe ferien her, og noen vil vente og se an situasjonen fordi de er usikre på markedet.

– Ekstra press

Berger på sin side er ikke spesielt bekymret for markedet.

– Nå er tilbudet enda mindre, og det blir ekstra press. Den 12. mars var jeg svært negativ, men jeg hadde et lite halmstrå inni meg som gikk på at «hm, kanskje dette snur?». Og det har det gjort, definitivt, sier han.

2020 kan bli et godt år for hyttemarkedet generelt, som følge av at flere må holde seg hjemme i ferien og at renten er rekordlav. Allerede i februar viste en undersøkelse gjennomført av Prognosesenteret at 175.000 nordmenn planla å kjøpe fritidseiendom i Norge eller utlandet i løpet av året – et rekordhøyt antall.

Les også

Hett hyttemarked på Sørlandet

Av dem planla 75.000 å kjøpe i utlandet. Partner Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret tror flere av disse nå heller vil vurdere hytter i Norge.

– Gruppen som ønsket seg fritidsbolig i utlandet, samstemmer med dem som ønsker seg hytte ved sjøen i Norge. Det tilsier at det vil være mer interesse for disse hyttene, sa Øye til E24 om tallene i slutten av april.

Publisert: