Støre snur - selger andeler i ikke-etiske fond

Ap-leder Jonas Gahr Støre varsler at han umiddelbart vil selge seg ut av aksjefondene som ikke følger de samme etiske retningslinjene som oljefondet.

Dagens Næringsliv skriver at Ap-leder Jonas Gahr Støre har investert deler av formuen i fond som ikke følger de etiske retningslinjene til Oljefonet.
Publisert:

I en artikkel i Dagens Næringsliv kom det torsdag morgen frem at Støre investerer i fond som ikke følger grunnleggende etiske retningslinjer. Det til tross for at Ap-lederen har vært en pådriver for den etiske forvaltningen av Oljefondet.

Men torsdag kveld snur Støre og sier han vil selge fondsandelene umiddelbart.

Ifølge Støre har han arvet andeler i fond som investerer i lovlige, regulerte markeder, og at andelene som er anskaffet i familieselskapet Femstø i hans tid opererer med etiske retningslinjer i tråd med Statens pensjonsfond utland (SPU) eller tilsvarende.

– For å unngå tvil om habilitet har jeg vært opptatt av at Femstø ikke skal eie enkeltaksjer, bare i brede aksjefond med moderat risiko. Min plan har vært at dersom jeg blir statsminister, skal alle Femstøs andeler være plassert i fond som følger SPUs eller lignende retningslinjer. I lys av det forestående valget vil jeg allerede nå sørge for at alle Femstøs fondsplasseringer følger disse retningslinjene, sier Arbeiderparti-lederen til DN.

Det er ikke opplyst hvilke fond det er snakk om.

Støre eier investeringsselskapet Femstø sammen med sine sønner, med en egenkapital på 34 millioner kroner.

Les også

Per Sandberg vil samarbeide med Ap

Les også

Mener ledigheten har lite med politiske partier å gjøre

Les også

Markedet gjesper av skattedebatt

Publisert: