Putin minner Obama om felles ansvar

President Vladimir Putin minner sin amerikanske kollega Barack Obama om at USA og Russland har et felles ansvar for å sikre verdensfreden.

PUTIN: President Vladimir Putin minner sin amerikanske kollega Barack Obama om at USA og Russland har et felles ansvar for å sikre verdensfreden. Bildet er fra en tidligere anledning.

Pool
  • NTB
Publisert:

I sin nyttårshilsen til USAs president viser Putin til at det i 2015 er 70 år siden USA og Russland i fellesskap nedkjempet Adolf Hitler og Nazi-Tyskland.

– Denne historiske datoen er en påminnelse om det ansvar Russland og USA har for å fremme fred og internasjonal stabilitet, og for vår unike rolle i arbeidet med å møte globale utfordringer og trusler, skriver Putin.

Les også

Dette hendte i verden i 2014

Forholdet mellom USA og Russland er kjøligere enn på lenge, etter at Kreml annekterte Krim-halvøya da innbyggerne stemte for løsrivelse fra Ukraina.

Russland støtter også separatistene som har tatt kontroll over deler av Øst-Ukraina, til sterk kritikk fra Vesten.

I sin nyttårstale til det russiske folk understreket Putin at annekteringen av Krim-halvøya utgjør et viktig kapittel i Russlands historie.

– Kjærlighet til hjemlandet er en av de mektigste og mest oppløftende følelsene som finnes. Den kom til fullt uttrykk i den broderlige støtten til folket på Krim og i Sevastopol, da de resolutt bestemte seg for å vende hjem, sa Putin.

– Denne hendelsen kommer til å forbli en svært viktig epoke i historien for alltid, sa han i den TV-sendte talen.

Les også:

Russisk inflasjon på det høyeste siden finanskrisenSå mye økte formuen til verdens rikeste i årOljeekspert mener USAs smerteterskel er undervurdert: – Ingen tegn på at USA tar ferie– Nervøs Putin knebler sine kritikereFra eurofest til bakrus

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Rubelen falt mens Putin refset Vesten i viktig tale

  2. Putin: Ikke vær redd for Russland

  3. Russland: Nye sanksjoner vil forverre Ukraina-krisen

  4. Annonsørinnhold

  5. Putin og Berlusconi møttes på Krim

  6. Russland vraker frihandelsavtalen med Ukraina