Putin minner Obama om felles ansvar

President Vladimir Putin minner sin amerikanske kollega Barack Obama om at USA og Russland har et felles ansvar for å sikre verdensfreden.

PUTIN: President Vladimir Putin minner sin amerikanske kollega Barack Obama om at USA og Russland har et felles ansvar for å sikre verdensfreden. Bildet er fra en tidligere anledning.

Pool
Publisert:

I sin nyttårshilsen til USAs president viser Putin til at det i 2015 er 70 år siden USA og Russland i fellesskap nedkjempet Adolf Hitler og Nazi-Tyskland.

– Denne historiske datoen er en påminnelse om det ansvar Russland og USA har for å fremme fred og internasjonal stabilitet, og for vår unike rolle i arbeidet med å møte globale utfordringer og trusler, skriver Putin.

Les også

Dette hendte i verden i 2014

Forholdet mellom USA og Russland er kjøligere enn på lenge, etter at Kreml annekterte Krim-halvøya da innbyggerne stemte for løsrivelse fra Ukraina.

Russland støtter også separatistene som har tatt kontroll over deler av Øst-Ukraina, til sterk kritikk fra Vesten.

I sin nyttårstale til det russiske folk understreket Putin at annekteringen av Krim-halvøya utgjør et viktig kapittel i Russlands historie.

– Kjærlighet til hjemlandet er en av de mektigste og mest oppløftende følelsene som finnes. Den kom til fullt uttrykk i den broderlige støtten til folket på Krim og i Sevastopol, da de resolutt bestemte seg for å vende hjem, sa Putin.

– Denne hendelsen kommer til å forbli en svært viktig epoke i historien for alltid, sa han i den TV-sendte talen.

Les også:

Russisk inflasjon på det høyeste siden finanskrisenSå mye økte formuen til verdens rikeste i årOljeekspert mener USAs smerteterskel er undervurdert: – Ingen tegn på at USA tar ferie– Nervøs Putin knebler sine kritikereFra eurofest til bakrus