Rederiforbundet dropper å møte Putin

Rederiforbundet vil ikke delta på møtet med Russlands president Vladimir Putin og russiske næringslivstopper senere denne måneden i St. Petersburg.

SIER NEI: Administrerende direktør Sturla Henriksen og Norges Rederiforbund takker nei til å delta på en stor konferanse i Russland, hvor president Vladimir Putin er vert.
Publisert: Publisert:

Rederiforbundet velger å bli hjemme på grunn av den alvorlige og uavklarte situasjonen i Ukraina.

– Vi ønsker ikke å komme i en situasjon der vår deltakelse på konferansen kan oppfattes som at vi er likegyldige eller legitimerende i forhold til det som nå skjer i Ukraina, og som møter bred internasjonal fordømmelse, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund Sturla Henriksen.

Rederiforbundet vurderte lenge å delta på St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) der president Putin er vert.

– Vi er generelt opptatt av å ha en god dialog med russisk næringsliv og myndigheter. Vi har en rekke felles utfordringer, blant annet knyttet til utviklingen i nordområdene, som krever et godt samarbeid, sier Henriksen.

Men etter en samlet vurdering vil ikke Rederiforbundet delta på konferansen.

Torsdag ble det kjent at Statoil-sjef Helge Lund dropper møtet, mens Telenor-sjefen planlegger å delta.

Les også:

Statoil-sjefen dropper møte med PutinRusslands økonomiminister: Utelukker ikke russisk resesjonEU skjerper Russland-sanksjoneneKiev: – Avstemningen i Øst-Ukraina en kriminell farseVil straffe russiske banker

Publisert: