Partene forhandler om revidert helgen igjennom

Det blir neppe flere forhandlingsmøter om revidert nasjonalbudsjett med regjeringspartiene fredag, ifølge støttepartiene. Partene håper å bli ferdige i løpet av helgen.

FRIST MANDAG: Gjermund Hagesæter (FrP), Hans Olav Syversen (KrF) og (bak) Terje Breivik (V) må i løpet av helgen komme til enighet om revidert nasjonalbudsjett.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det er satt en foreløpig frist for forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett til mandag, bekrefter finanspolitisk talsmann Gjermund Hagesæter overfor NTB fredag kveld. Det var da fortsatt uklart om partene skulle møtes igjen utover kvelden, men signalene fra støttepartiene var at det var svært usannsynlig.

– Det er flere momenter som må avklares før det er grunnlag for noen nye møter, men vi legger uansett opp til å forhandle gjennom helgen, sier Hagesæter.

Fra Venstre-hold ble det antydet nokså sterkt i 19-tiden at det begynte å bli i seneste laget å kalle inn til forhandlinger, mens forhandlingene ifølge KrF mest sannsynlig blir gjenopptatt først lørdag.

Hagesæter påpeker imidlertid at forhandlingene denne gangen handler om revisjon av et statsbudsjett støttepartiene i utgangspunktet har vært med på å utforme og vedta. Dermed skulle det ligge godt til rette for enighet mener han.

– Det er mange brikker som skal på plass, men jeg mener det bør være gode muligheter for å bli enige, sier han.

Dessuten er spørsmålet om antallet syriske flyktninger og eventuelle ekstraoverføringer til kommunene – et potensielt eksplosivt tema i budsjettforhandlinger – tatt ut og lagt i et parallelt forhandlingsspor.

Hvis regjerings- og støttepartiene blir enige innen sin selvpålagte forhandlingsfrist, hvilket det fins få om ingen garantier for, vil finanskomiteen få revisjonsforslaget på sitt bord i god tid før det skal være behandlet.

Avgivelsesfristen er 12. juni og endelig behandling med påfølgende vedtak skjer i Stortinget 19. juni.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Uklart når samtaler om revidert budsjett fortsetter

  2. Ikke enighet om skattereform

  3. Budsjettforhandlingene på oppløpssiden

  4. Partene har gjenopptatt forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett

  5. Ingen enighet om revidert nasjonalbudsjett – nytt møte tirsdag