- Den største skandalen i Oslo historie

Overskridelsene i Holmenkollen viser at byrådet i Oslo ikke har hatt noen som helst kontroll eller styring av utbyggingen, sier Arbeiderpartiets gruppeleder i Oslo bystyre, Rune Gerhardsen.

  • NTB
Publisert:

Han er ikke overrasket over tallene som nå er kommet på bordet.

– Utbyggingen av Holmenkollen er sannsynligvis den største skandalen i det moderne Oslos historie. Det er en kaotisk og alvorlig situasjon. Overskridelsene i denne utbyggingen er de siste i en lang rekke overskridelser som har kommet fra Høyre/Frp-byrådet i år. Fra før har vi 350 millioner til IKT, opp mot 200 millioner på nytt billettsystem for sporveien og nå 600 millioner på Holmenkollen. Til sammen overskridelser på over en milliard kroner, sier Gerhardsen.

Penger vi trenger

Gerhardsen sier at Ap hele tiden har ment at byrådet har lagt for lite penger inn i Holmenkollen-prosjektet.

– Både i forhold til det gode anlegg vi bør ha og i forhold til de planer som er lagt fram, men byrådet har ikke villet høre, sier Gerhardsen.

Han mener milliarden som nå går med til å dekke overskridelser kunne vært brukt til andre oppgaver i kommunen, for eksempel eldreomsorg og skole.

– Dersom det er slik Frp vil styre resten av Norge, er det virkelig ille. Partiet har gang på gang vist at det har null kontroll med pengebruken i store prosjekter for kommunen. Det går ut over kommunens innbyggere og kommunens rykte. Nå må Erling Lae som byrådsleder ta ansvar for at hans byråder stadig må gå av på grunn av overskridelser, sier Gerhardsen.

Vil satse på Holmenkollen

Arbeiderpartiet mener at Holmenkollen må bygges. Vi har hele tiden foreslått mer penger til denne utbyggingen, både fordi vi mener kostnadsoverslagene har vært for lave og fordi vi ønsket oss mer inn i anlegget. Byrådsleder Lae må sørge for at dette nå kommer på plass, sier Aps gruppeleder.

Rune Gerhardsen mener han taler på vegne av byens befolkning og idretten når han håper man får bygget et Holmenkollen-anlegg til den standard som trengs. Og det må skje i tide til de store arrangementene som byen gleder seg til å arrangere. Det fortjener Oslo, sier Rune Gerhardsen.

Les også: Holmenkollen blir 600 millioner kroner dyrere

Flere nyheter på E24

Publisert:

Flere artikler

  1. Ingen statlig redningspakke til Holmenkollen

  2. Dropper høring om Kollen-smellen

  3. Lovet å holde budsjettet

  4. Annonsørinnhold

  5. Hoppbakken som ble 4.400 prosent dyrere enn planlagt

  6. 440 mill. til ledelse og konsulenter