Leserne støtter Hagen

Et flertall av E24s lesere støtter Hagen-familiens planer om å flytte ut av Norge.

Storfjell Ingar
  • Christine Jensen
Publisert:

Det mangler ikke på reaksjoner fra E24s lesere etter nyheten om at Stein Erik Hagens familie rømmer landet.

I kommentarfeltene til artikler som"Finansministeren sjokkert over Hagen","- Et tap for Norge"og "Selger gårdsparadis for å slippe formuesskatt" renner det inn med innlegg fra engasjerte lesere.

De fleste mener Hagen ikke hadde noe valg og støtter ham fullt ut:

- Hagen gjør det rette og han kommer sikkert tilbake for å investere når vi har fått på plass en finansminister som bedre forstår økonomi og samfunnet, skriver en leser som har valgt tittelen "Godt valg, Stein Erik" på innlegget sitt.

- Det å betale skatt av penger man allerede har skattet av er unødvendig i et rikt land som Norge, bare synd at politikere ikke fatter såpass. Jeg får håpe Hagens utflytting kan gi dem et hint om at dobbeltbeskatning ikke er veien å gå, skriver en annen.

En tredje støttende leser mener Hagen-familien setter et godt eksempel.

- Enda godt at Hagen faktisk gjør alvor av det han lenge har sagt. Synes det er positivt at de som har mulighet viser denne spinngale regjeringen at de kommer til å tape slaget om pengene, skriver E24-leseren.

Mange mener det er noe grunnleggende galt med hele samfunnet.

- Gjør du det bra økonomisk fordi du er flink, blir du kappet hodet av - både av skatteetaten og media. Gjør du det bra fordi du leverte lottokupongen eller gikk på Norges toppidrettsgymnas blir du heiet frem, illustrerer en leser, som mener det er på tide med en skattereform i Norge.

Det er flere enige i.

- Endelig noen som virkelig sier fra og forteller politikerne at dagens skattesystem er helt feil, og at skatten er for høy, skriver en leser.

Noen av leserne har til og med rømt landet selv.

- Jeg er glad jeg har flyttet ut også gitt. Norge er et land for bidragtakere og ikke bidragsytere. Andre land sikler etter folk som Hagen, de vet at det gagner samfunnet. De legger til rette for folk med kapital, skriver en leser som ikke sier noe om hvor han har flyttet.

En annen leser vurderte Sveits, men endte opp et helt annet sted.

- Etter 5-6 års overveielse, tok jeg selv skrittet i 2008 og flyttet til Panama. Sveits var selvfølgelig et alternativ som også ble vurdert, men gode venner i Panama og et par andre forhold gjorde sitt til at valget falt på dette vakre landet i Mellom-Amerika, skriver leseren som gratulerer Stein Erik Hagen med sin beslutning.

- Dette handler ikke bare om skatt. Det handler også om privatlivets fred og beskyttelse, om et "Storebror ser deg"-samfunn, mener han.

En annen leser er enig i at det nok ikke bare dreier seg om skatt.

- Spørsmålet er ikke skatt eller ikke skatt. Den tror jeg Hagen kan betale hvis han vil. Dette handler først og fremst om hvordan rike mennesker så å si "forfølges" i Norge. Man liker ikke rike personer selv om det er nettopp de som sørger for arbeidet til folket, skriver leseren.

Avstemning

I en uhøytidelig avstemning på E24.no ble leserne spurt om hva de mener om at Hagen-familien flytter ut av landet.

Med over 4000 stemmer var resultatet fredag formiddag at 47 prosent mener det er "et tap for landet". 33 prosent mener det er "bra å bli kvitt ham", mens 19 prosent ikke bryr seg.

Men selv om flertallet forstår Hagen, er mange også sinte og skuffet over milliardæren.

Mener Hagen feiger ut:

- Å melde adresseendring til Sveits er regelrett feigt og - ikke minst - et resultat av grådighet, skriver en sint leser.

- Har man tjent store penger i sitt land så må en også være med å betale fellesregningen. Det er det samme for oss som ikke har så mye som Hagen, og vi kan ikke alle flytte fra regningen, skriver en leser, som føler seg sviktet.

Flere kaller Hagen en egoist.

- Når man har en slik formue, som er bygget opp på dine og mine daglige innkjøp, burde han være så raus at han betaler litt av "våre" penger tilbake til samfunnet. Men det er jo gjerne slik med de som eier store formuer i form av eiendom og kapitalplassering at de blir grådige og egoistiske, skriver en leser.

- Hvis skattesystemmet i Norge er så fælt, hvordan har han da kunne tjent så mye? At det går an å være så egoistisk, skriver en annen E24-leser.

En leser er rett og slett bare skuffet.

- Jeg trodde han var kongevennlig og nasjonalt innstilt, skriver en leser.

Si din mening du også! Skriv kort eller langt på E24 Forum.

Publisert:

Flere artikler

  1. Stoltenberg ikke bekymret for utflaggingstrend

  2. Stein Erik Hagen flytter ikke ut av Norge

  3. Penger og frihet

  4. Hagen rømmer landet

  5. Tok ut 300 millioner til formuesskatt