Oljefondet legges om

Fondets sjef Yngve Slyngstad staker ut en ny kurs for Oljefondet.

NY KURS Oljefondsjef Yngve Slyngstad vil unngå å gå på store tap.

Sigurdsøn, Bjørn
  • NTB
Publisert:

Renteforvaltningen av Statens pensjonsfond utland legges om. Fondets sjef Yngve Slyngstad varsler mindre bruk av komplekse finansinstrumenter.

- Jeg ønsker ikke å videreføre en forvaltning hvor vi tjener litt hvert år, for så å gå på et stort tap. Hele finansmarkedet er preget av at det nå er "back to basics". Det gjelder også oss. Vi skal ha færre og enklere mandater, færre instrumenter, derivater er tatt ned. Shorting er heller ikke en naturlig del av vår forvaltning. Men vi skal bli mer aktive, sier Slyngstad i et intervju med Dagens Næringsliv.

Statens pensjonsfond utland, også kjent som oljefondet, tapte 633 milliarder kroner i fjor, samtidig som den globale økonomiske krisen grep om seg. Slyngstad mener likevel det er en dårlig idé å droppe den aktive forvaltningen og i stedet la fondet følge børsindekser, slik økonomiprofessorene Thore Johnsen og Espen Eckbo har foreslått.

Såkalt shorting, som Slyngstad nevner i intervjuet, innebærer i praksis å satse penger på at en aksje vil falle i verdi.

Les også:

Flere nyheter på E24

Publisert:

Flere artikler

  1. Avviser kritikk av Oljefondet

  2. Betalt innhold

    Oljefond-sjefen må svare

  3. - Oljefondet bør få ta høyere risiko

  4. Annonsørinnhold

  5. - Oljefondet kunne dekket britenes underskudd

  6. Ber Stortinget presse Oljefondet