Frp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte

Frps samferdselspolitiske talsmann, Morten Stordalen, ber samferdselsminister Jon Georg Dale kalle inn Bane Nor og andre i jernbanen til møte om togkaoset.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
Publisert:

Signalfeil på Østfoldbanen gir store forsinkelser, og Bane Nor jobber døgnet rundt for å finne årsaken til feilen som har oppstått mellom Nordstrand og Oslo S, men sier det er svært vanskelig. Ifølge trafikkmeldingene fra Bane Nor kommer en ny oppdatering mandag 26. august klokken 6, men det er ikke klart om selskapet mener det vil være færre spor i bruk helt fram til dette.

Les på E24+ (for abonnenter)

Derfor blir jernbanekostnadene høyere og høyere

Ifølge Aftenposten er samferdselspolitikerne forundret over at punktligheten på togtrafikken kunne rase så dramatisk med en gang normal togtrafikk startet på Østlandet 5. august, og ikke minst reagerer de på at Bane Nor ikke klarer å løse problemet. Frps samferdselspolitiske talsmann, Morten Stordalen, ber samferdselsminister Dale (Frp) kalle inn Bane Nor og andre ansvarlige.

Stordalen sier situasjonen er totalt uholdbar og at man må kunne forvente at Bane Nor rydder opp, noe Sverre Myrli (Ap) er enig i.

– Jeg begriper ikke at problemene bare fortsetter når vi har pøst så store summer inn i jernbanen, ikke minst til vedlikehold, og jeg forventer at Bane Nor har den nødvendige kompetansen, sier Myrli.