OVERTOK LEDELSEN I AKER SOLUTIONS: - Eriksens roller er uryddig

Kritikere stiller spørsmål ved habiliteten til daglig leder i Røkke-eide Aker asa, Øivind Eriksen, etter at han overtok ledelsen i Aker Solutions.

HABILITETSSPØRSMÅL: Kritikerne mener Øyvind Eriksen har et habilitetsproblem, etter at han overtok ledelsen i Aker Solutions.

Stian Lysberg Solum / SCANPIX
  • E24
Publisert:

- Det er veldig problematisk når et så stort og viktig selskap velger en løsning som gjør at det kan stilles spørsmål ved ledelsens habilitet i viktige saker, sier førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, Beate Sjåfjell til Dagens Næringsliv (DN).

Forrige uke tok Kjell Inge Røkkes nærmeste medeier, Øivind Eriksen, over ledelsen i Aker Solutions

OSE

AKSO

etter at daværende sjef, Simen Lieungh, gikk på dagen etter 22 år i selskapet.

Les også: Går fra Røkke på dagen

Eriksen er daglig leder i Aker, samtidig som han skal fungere som daglig leder i Aker Solutions. Sjåfjell mener dette er problematisk.

- Eriksens ulike roller er uryddig og problematisk. At man allerede i børsmeldingen kommer inn på at hans roller kan medføre habilitetsproblemer, viser at dette ikke er problemfritt, sier Sjåfjell til DN.

I børsmeldingen står det at Eriksen har "erklært seg inhabil i saker som berører Aker Solutions' kommersielle og forretningsmessige forhold til Aker asa og selskaper eid av Aker".

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Flere artikler

  1. - Røkke-løsning kan være lovbrudd

  2. Aker henter ny finansdirektør fra Aker Solutions

  3. Røkkes Aker Solutions splittes i to

  4. Annonsørinnhold

  5. - Har sett at våre kunder revurderer prosjekter

  6. Aker vil kjøpe Aker Solutions-aksjer