HØRING I REPRESENTANTENES HUS: Republikanerne krever store utgiftskutt i USA

Republikanerne i Kongressen i USA krever store kutt i de offentlige utgiftene. Kuttene kan ramme miljøvern, forskning og programmer for fornybar energi.

AVVISER KRITIKK: – Vi er fortsatt fast bestemt på å kjempe for stabile priser, sa Bernanke til budsjettkomiteen i Representantenes hus onsdag.

Publisert:,

Opposisjonspolitikerne krever at president Barack Obama og hans demokrater skjærer ned på utgiftssiden i budsjettet for å få bukt med budsjettunderskuddet.

Underskuddet ventes i år å komme opp i 1.500 milliarder dollar.

Republikaneren Hal Rogers, som leder budsjettkomiteen i Representantenes hus, la onsdag fram en liste med 70 konkrete forslag til nedskjæringer.

– Disse kuttene vil ramme alle distrikter landet over, sa Rogers ifølge forretningsavisen Wall Street Journal.

Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke avviser kritikk mot bankens angivelige mangel på tiltak mot prisveksten i USA.

– Vi er fortsatt fast bestemt på å kjempe for stabile priser, sa Bernanke til budsjettkomiteen i Representantenes hus onsdag.

Sentralbanken Federal Reserve har pumpet hundrevis av milliarder dollar inn i økonomien for å styrke veksten og dempe inflasjonen. Men høyresiden i amerikansk politikk anklager banken for «å spille hasard» med landets økonomiske framtid.

Flere nyheter på E24