HØRING I REPRESENTANTENES HUS: Republikanerne krever store utgiftskutt i USA

Republikanerne i Kongressen i USA krever store kutt i de offentlige utgiftene. Kuttene kan ramme miljøvern, forskning og programmer for fornybar energi.

AVVISER KRITIKK: – Vi er fortsatt fast bestemt på å kjempe for stabile priser, sa Bernanke til budsjettkomiteen i Representantenes hus onsdag.

  • E24
Publisert:,

Opposisjonspolitikerne krever at president Barack Obama og hans demokrater skjærer ned på utgiftssiden i budsjettet for å få bukt med budsjettunderskuddet.

Underskuddet ventes i år å komme opp i 1.500 milliarder dollar.

Republikaneren Hal Rogers, som leder budsjettkomiteen i Representantenes hus, la onsdag fram en liste med 70 konkrete forslag til nedskjæringer.

– Disse kuttene vil ramme alle distrikter landet over, sa Rogers ifølge forretningsavisen Wall Street Journal.

Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke avviser kritikk mot bankens angivelige mangel på tiltak mot prisveksten i USA.

– Vi er fortsatt fast bestemt på å kjempe for stabile priser, sa Bernanke til budsjettkomiteen i Representantenes hus onsdag.

Sentralbanken Federal Reserve har pumpet hundrevis av milliarder dollar inn i økonomien for å styrke veksten og dempe inflasjonen. Men høyresiden i amerikansk politikk anklager banken for «å spille hasard» med landets økonomiske framtid.

Flere nyheter på E24

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Republikanerne lar Obama øke USAs gjeld

  2. Små børsbevegelser i USA

  3. Bernanke holderseddelpressen varm

  4. Annonsørinnhold

  5. Stemningen surner i budsjettsamtalene

  6. Fed setter i gang «Operation Twist»