MILLIONDRYSSET I HYDRO: Faremo i fare

Millionutbetalingene i Hydro kan ha gjort Grete Faremo uaktuell som ny styreleder i konsernet.

 • E24
Publisert:

Beslutningen om å dele ut 210 millioner kroner til 35 ledere kan sette en effektiv stopper for tidligere Ap-statsråd, Grete Faremo, som ny styreleder i Hydro, skriver Dagbladet.

Betydelig svekket

Hun har i lengre tid vært en het kandidat til å overta etter Jan Reinås som styreleder, men etter at hun stemte for den omstridte millionutbetalingen er kandidaturet hennes betydelig svekket, mener næringspolitikere på Stortinget Dagbladet har vært i kontakt med.

- De som har stemt for denne måten å avvikle opsjonsordningen på er ikke egnet for styrelederverv fordi de har vist en fullstendig mangel på evne til å lytte til signaler fra sin viktigste eier - nemlig staten, sier Gunvor Eldegard (Ap) som er nestleder i næringskomiteen til Dagbladet.

SV's Hallgeir Langeland er heller ikke nådig:

- Her har Hydro-styret handlet så skandaløst og skammelig departementet må inn og rydde opp. Dette ser pinlig dårlig ut for alle parter, sier Langeland til avisen.

- Svært kritikkverdig

Opposisjonen på Stortinget mener innsatsen til Grete Faremo og styret har vært svært kritikkverdig.

- Saken viser nok at tidligere politikere som kommer inn i styret, opptrer likedan som andre styremedlemmer. Hvis de rødgrønne hisser seg opp bør de se hva styremedlemmenen fra de rødgrønne faktisk gjør, sier Høyres næringspolitiker, Torbjørn Hansen.

Næringsminister Dag Terje Andersens nestkommanderende Rikke Lind er bekymret for hvordan befolkningen reagerer på utbetalingene og etterlyser handlinger fra konsernsjef Eivind Reiten som kan bygge opp tillitene hos det norske folket.

- Jeg ber Eivind Reiten om å tenke grundig gjennom hvilket samfunnsansvar han har fremover, sier Lind til Dagbladet.

Mer om milliondrysset i Hydro:

 • HYDRO: - Vi brøt ikke loven
 • Reiten ville ha mer
 • Frp: - Staten må gripe inn
 • - Helt vilt i Hydro (Dette skriver andre aviser)
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. Advarte mot Hydro-opsjonene

 2. Reiten ville ha mer

 3. Kritiserer flere Hydro-sjefer

 4. Betalt innhold

  Misliker politisk debatt om Reiten

 5. Advarte mot søksmål fra ansatte