- Har aldri sagt noe så dumt

- Det er ikke noe mål for meg å bli Norges rikeste. En så dum uttalelse har jeg aldri kommet med. Den som har sagt dette til Dagens Næringsliv, kan godt stå frem, sier Øystein Stray Spetalen til E24.

Publisert:

Dagens Næringsliv setter et spørsmålstegn ved vennskapet til Øystein Stray Spetalen og Tor Olav Trøim i en bredt anlagt reportasje i lørdagens avis.

Les også: To rike venner

Særlig peker de på at Spetalen har tjent over 400 millioner kroner på investeringer i selskaper der barndomsvennen Tor Olav Trøim har handlet eller stått bak rattet.

Om å bli rikest

I følge artikkelen er masterplanen til Øystein Stray Spetalen å bli rikest i Norge. Det hevdes at flere i finansmiljøet har hørt ham uttale denne ambisjonen opp gjennom årene.

- Det er ikke noe mål for meg. En så dum uttalelse har jeg aldri kommet med. Den som har sagt dette til Dagens Næringsliv, kan godt stå frem, anmoder han.

Spetalen reagerer også på hvordan vennskapet mellom ham og Tor Olav Trøim blir fremstilt i artikkelen.

Åpent vennskap

- Mitt vennskap med Trøim er velkjent i det norske finansmarkedet. Jeg er derfor særdeles aktpågivende når jeg investerer i Fredriksen-relaterte selskaper. Mine investeringer er helt åpne og transparente i verdipapirregistrene, og vi er underlagt streng kontroll av Kredittilsynet og amerikanske SEC, sier Spetalen til E24.

Les flere saker på E24.

Artikkelen i Dagens Næringsliv går nøye gjennom diverse investeringer Spetalen har gjort i selskaper hvor Trøim har sittet i førersetet. Spetalen har i flere av disse investeringene tjent store penger - noe DN peker på kan ha med det gode vennskapet til Trøim å gjøre.

Urimelige påstander

- Jeg har over 20 års erfaring fra kapitalmarkedet, som porteføljeforvalter, aksjemegler og profesjonell investor. Og jeg har bygget opp en omfattende virksomhet. Dagens Næringslivs påstander om at jeg ikke vet hvor grensene går, er derfor helt urimelige. Det faller på sin egen urimelighet at jeg vil risikere mitt rennomé på basis av enkelttransaksjoner, sier Spetalen til E24.

Publisert: