Merkel: Enighet om å bevare Iran-avtalen

EU-landene er enige om at Iran-avtalen ikke er perfekt, men at den bør bevares, sa Tysklands statsminister Angela Merkel da hun ankom EU-toppmøtet i Bulgaria.

Tysklands statsminister Angela Merkel (t.h.), den britiske statsministeren Theresa May og Frankrikes president Emmanuel Macron i Sofia torsdag.

Foto: Darko Vojinovic AP
  • NTB
Publisert:

Merkel sa torsdag også at det bør gjennomføres ytterligere forhandlinger med Iran om landets rakettprogram og andre saker.

Tidligere har en EU-kilde sagt til nyhetsbyrået AFP at landene i unionen er enige om en felles tilnærming for å holde liv i avtalen om Irans atomprogram.

EU-president Donald Tusk understreket behovet for en slik felles linje i forkant av toppmøtet i den bulgarske hovedstaden Sofia.

– Jeg vil at lederne bekrefter at EU står opp for avtalen så lenge Iran gjør det. Avtalen er bra for europeisk og global sikkerhet, sa Tusk onsdag.

President Donald Trump varslet tidligere denne måneden at USA vil trekke seg fra atomavtalen. EU-landene, Iran, Russland, Kina, Norge og en rekke andre land har kritisert beslutningen.

(©NTB)

Les også

Opposisjonen i Venezuela vil ha presidentvalget utsatt

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Trump åpner for toppmøte med Irans president

  2. «Den lille gløden er borte»

  3. – Sett pris på dine allierte. Du har ikke så mange

  4. Annonsørinnhold

  5. Trump tror på felles slutterklæring under G7

  6. Betalt innhold

    EU-landene enige om klimanøytralitet innen 2050