Klassekampen: Barnehage brukte foreldrebetaling til spa og treningstimer

En tilsynsrapport viser at Månestråle barnehage i Oslo kommune brukte penger som skulle gå til barna på aromamassasje, treningstimer og millionlønn til barnehageledelsen, skriver Klassekampen.

FORELDREPENGER: KLassekampen melder at en av Oslos største barenhager brukte midler som skulle brukes på barna til blant annet utenandsturer, velvære for ansatte og millionlønninger. Bildet er et illustrasjonsbilde.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
Publisert:

Kommunen krever derfor 1,7 millioner kroner tilbakebetalt fra barnehagen, et krav barnehagen bestrider. Det skriver Klassekampen.

Månestråle barnehage har til sammen 150 barn, noe som gjør de til en av Oslos største barnehager.

Tilsynsrapporten viser ifølge avisen at barnehagens ledelse dro på seminar til Firenze og Berlin. I Berlin var det aromamassasje og båt-sightseeing.

Overfor tilsynet har styreleder i barnehagekonsernet forsvart turene med «management by walking around».

Tilsynet skriver «det er vanskelig å se at man skal kunne ha effektive faglige diskusjoner på turer med «hop on/hop off»-busser og elvebåter».

Pål Berg, advokat og styreleder i Child Planet AS, selskapet som eier barnehagen, skriver i en e-post til Klassekampen at vedtaket bygger på feil faktum, uten å utdype hva som er feil.

Les også:


Velferdsprofitører et begrep som provoserer NHO-direktøren
Kommersielle barnehager vinner terreng
SV vil forby profitt på velferdstjenester