Bergen tar tilbake sykehjem fra kommersielle aktører

Byrådet i Bergen planlegger å ta tilbake driften av byens to siste kommersielt drevne sykehjem.

TILBAKE TIL STATEN: Flere steder i Norge jobber nye byråd med å ta driften av sykehjem tilbake fra kommersielle aktører. Illustrasjonsbilde av eldre kvinne ved vinduet.
Publisert: Publisert:

I Bergen er det Ap, Venstre og KrF som utgjør byrådet, og nå går det inn for å legge store penger på bordet for å ta tilbake driften av Odinsvei bosenter og Søreide sykehjem, skriver Klassekampen.

– Byrådet ønsker ikke at penger som er satt av til gode velferdstilbud for innbyggerne, skal gå til kommersielle selskaper. Pengene i eldreomsorgen bør brukes på økt kvalitet på de aktuelle sykehjemmene eller ved at eventuelle overskudd styrker sykehjemsdriften i Bergen, skriver helse- og omsorgsbyråd Rebekka Ljosland fra KrF i en epost til avisen.

Over hele landet tar nå politikerne tilbake velferdstilbudet fra kommersielle aktører, skriver Klassekampen.

I Oslo jobber det nye byrådet med å sørge for at driften ved Madserud sykehjem blir kommunal, eventuelt ideell.

I Tromsø har byrådet allerede tatt tilbake driften av renhold. Innenfor hjemmetjenester og storkjøkken er avtalene som det forrige byrådet signerte, så lange at de vil bli stående, sier helsebyråd Gunhild Johansen. Hadde de hatt private aktører som driver sykehjem, ville de tatt tilbake driften, sier hun.

Les også

NRK: Regjeringen vil bruke 2,8 prosent av oljefondet

Les også

Bygging av sykehjem og omsorg på nivå med i fjor

Les også

– Veldig få prosjekter blir avvist fordi de er for dyre

Publisert: